Monday, May 3, 2010

13 bulan Qaseh..


Terfikir gak..bila dh masuk setahun ni nk buat monthly update gak ke pasal Qaseh?? Mama x janji tau sayang..kalo mama free mama buat special entry every month. X pon kalo ade latest achievement mama terus update kalo free..x perlu le wat summary every month kan..hehehe..

Hari ni Qaseh dah 13 bulan...lebih kurang dah 6weeks berjalan. Skill semakin mantap..tapi still nampak terkedek-kedek bila berjalan. Ala2 penguin..ingatkan pasal pakai pampers..tapi bila dia berjalan x pakai pampers..sama je..

Sebatang gigi lagi sudah memunculkan diri. Di sebelah kanan gigi kapak Qaseh. Panggil gigi ape eh?? Malas nk google..huhuhu..

Mulut nye agak becok jugak. Ske mengomel dalam bahasa dia sendiri. Tapi few words dia dh paham, mcm ball, book, bear. Bila kita minta something like "Nak." dia akan bagi ape yg di tangan dia kt kita. Other words, "Let's go"..bila mama suruh jalan ikut mama..B4 this try "Jom"..dia buat x layan. bila "let's go"..paham plak..

Paham kalo suruh "sit down"..or "angkat kaki" bila nk buka seluar/kasut/socks.

So xde byk masa nk wat entry pjg2..layan saje video Qaseh x reti dok diam atas katil..

video

2 comments:

Huda said...

comey qaseh :) pot pet je kejenye yer..hehe

ezan said...

happy 13 months qaseh.. wah qaseh dah pandai ckp.. meh ajar sarah.. aunty ezan pening ni.. sarah asyik cakap jerman je.. hahahahha...