Thursday, November 12, 2009

Tag - Baby Related Product

Lama sungguh xde wat tag..sbb x popular mana kan..mana ade org nk tag kita selalu..huhuhu..Tapi kali ni saya telah di TAG oleh Jelly-D aka mama Idris..

5 expensive baby-related product i don't regret buying.

(Definition of expensive is something priced 200 onwards)
  1. Spectra-3 Xtravaganza set dr Momlittleones..ni termasuk cooler bag sume.
  2. -
  3. -
  4. -
  5. -
.5 cheap baby-related product worth buying.

(Definition of cheap is something priced 200 below)

  1. My Dear baby carrier (even kena tipu harga oleh Bebe shop..cet!!)
  2. Sweet Cherry Baby Walker
  3. Tilam kekabu (bukan beli..tapi MIL hadiahkan..sgt berguna masa nk salin baju/pampers Qaseh..dh naik lunyai)
  4. Buaian (brand 3V..hehehe..Qaseh akan tidur dgn lebih lama dlm buaian masa saya takde..bg meringankan tugas MIL)
  5. Botol susu MLO..simpan EBM le kan..

As uolls can see..x byk eh brg yg saya beli..hahaha..I'm from a moderate f amily..not too modern and not too kampung..so byk brg2 yg saya x perlu mcm warmer..nk panaskan EBM rendam dlm air panas je..huhuhu..Food warmer?? x perlu sbb MIL yg masak bubur Qaseh kt umah..xde simpan2 stock frozen..and so on la..

Tapi ada few things yg beli tapi not worth buying..

1. Anakku Playpen..x bukak pon..siap2 lipat simpan dlm bilik. Reason why...Qaseh nk tidor bwh ketiak mama..Then bilik kecik..xmuat nk letak..nk letak kt living room pon..umah MIL bukan umah saya bleh men letak mana je..hahaha..

2. Sweet Cherry Stroller (x beli pon..my sis hadiahkan pd Qaseh)..x tau apa pantang si Qaseh x bleh dok lama2 dlm tu..buat penat bwk je..skang prefer Papa wearing Qaseh je..

3. Anakku bouncer..hmm x guna sgt pon..


So sekian sudah tag ini..hahaha..sangat tidak menarik..kerana otak tgh blank..So skang time to tag mummy2/mama/ibu2/ummi2 sekalian alam..huhuhu

  1. Cikpid
  2. CuppyCakeMummy
  3. Lin ~ Mama Qaisara
  4. May ~ Mama Yaya & Hana
  5. Jua
  6. Jiey ~ Mama rayyan
  7. Anita
  8. Yat
  9. Huda

Sape2 lg yg teringin nk buat..di persilakan..sbb dh malas nk list down ngn letak link sekali..hahaha..kan tgh mode malas..

Sekian..


5 comments:

.D d L a L a. said...

tq sebab buat tag tu... between, definition of mahal ngan murah tu bergantung pada org. ada org dua ratus tu tak mahal... hehehe...

didee ingat nak buat tag lagi satu pasal baby-related product i regret to buy. esok la plak...tapi mama qaseh ni dah terlebih advance. hehehe...

Mama Qaseh said...

Didee,

alamak dh terlebih advance le plak..hahaha..xpe2 buat2..org len bleh buat..hehehe

Anita, Mummy Adzryl said...

mcm best nya nak wat tagged ni.. tapi tunggu org tagged baru nak buat laa.. boley? hahahaha.. :P

Ibu_Mysara Syauqeena said...

hi mamaqaseh..kite follow blog awak yer..salam kenal....macam nk buat plak tag ni..hehehehe

Mama Qaseh said...

Anita : buat le..smlm mode malas tu yg x list pjg2..anybody nk buat bleh aje..

Ibu Mysara: Buat le..most welcome...