Wednesday, November 18, 2009

Durian and Me...

Akhir nya dpt gak idea nk merapu kt blog ni hari ni..huhuhu..Baca tajuk pon dh tau pasal ape kan..
Bagi ibu2 yg menyusu badan..durian agak tidak sesuai untuk dimakan byk2..sbb takut panas kan..kang effect anak plak..api bagi ibu yg menyusu badan dan tidak menggemari durian..mmg le xde masalah.

Tapi saya yg bf Qaseh dan juga digelar "Hantu durian" ni..adalah masalah besar!!!...Azab nye menahan nafsu utk melantak durian byk2 seperti zaman2 masih bujang dulu..Aarrghhh..dugaan tol la..Tapi bukan bermaksud x bleh mkn langsung..Saya makan jugak..tapi bukan sampai tahap melantak..hahahaha.

Pic credit to google

Setiap kali lepas mkn..MIL x lupa ingatkan saya minum air ikut pangsa durian tu. Kan petua orang2 tua kalo minum mcm tu bleh kurangkan panas...

Smlm SIL blk umah dgn bwk durian yg ditunggu2..sbb b4 this kwn hubby SIL sedekah 3 biji..Ya Allah..sodapnyer!!!...Durian yg plg sedap teman rasa utk musim durian kali ni..Isi kuning..isi tebal..tapi nasib sikit je..so kongsi2 5 org..dpt le merasa..

Bila dh tau sedap..ape lagi kitaorg pon nk beli la..so smlm sampai durian tu..Malam tadi sampai..byk jugak..tapi plan nk buat kuah durian...Kuah durian pon feveret ai tau..tapi syarat mkn ngn roti..ngn pulut x kena selera tekak ai!!..hehehe..

Even feveret saya..saya tak pernah masak sekali pon kuah durian ni..hehehe..selalu mkn my mum yg masak..Ingat nk try masak..Call Mak tadi tanya..Senang gile je masak nye..hehehe..nape le saya x try masak dari dulu..

Jadi ke tak saya masak..kita tunggu...

p/s: takut last MIL je yg masakkan..hahaha

3 comments:

lin said...

aku tak suka durian tapi aku hantu tempoyak.hahaha..

Mama Qaseh said...

Aku even ske durian...tempoyak ni a BIG NO NO!!..x lalu tempoyak..huhuhu

@LiYaNNuaR said...

akak pun sukak sama doyan... nak pulak hak kucen tido... mmg berebut2...