Wednesday, November 25, 2009

Pengerusi??

Pagi ni masuk ofis tgk kt atas meja Admin SV tu ada kertas penamaan calon utk Ahli Jawatankuasa Kelab Sukan kilang saya. So..nak gak tau perkembangan kilang kan. Alih2 bila tgk je kertas tu..Bahagian jawatan Pengerusi..tertera nama "LYIANA"..uish..nama saya tu. Dari 9org bagi cadangan..7 org cadangkan saya utk pengerusi...

Padahal smlm Ketua Union (workers kilang) dtg jumpe saya utk mendapatkan kebenaran utk mencalonkan saya utk jwtn pengerusi. Saya cakap..itu hak masing2 sape2 nk calonkan. Tapi x sangka le plak sampai 7 org calon saya...

Tapi nama pon baru calon kan. Lepas ni sessi pengundian akan dijalankan..then approved by the Manager..baru confirm. Tapi kan ape motif dorg nk kasik saya jadi Pengerusi..Tau le kan utk jawatan Pengerusi konpem2 le Exec ke atas je bleh pgg..

Setelah di soal selidik skit..Bila saya tanya nape nk bubar AJK lama..dorg kata AJK lama makan duit..Ooppss..itu hal saya x nak masuk campur..sbb b4 this saya hanya jadi pemerhati je..sbb saya kire org baru gak kan. Masuk2 mmg dh ade AJK..

Tapi bile difikir2kan..motif dorg nk bg saya jadi Pengerusi tu kan..
  1. Dorang rasa saya ni bleh dipercayai utk memegang amanah duit kelab sukan...(sbb bila saya kata itu keje bendahari dorg kata..bendahari wat kira2 je..pengerusi yg pgg duit and check keje bendahari..pulak dh..)
  2. Dorg rasa saya ni bleh wat keje..(padahal dorg x tau yg saya amat le malas..cukup2 ngn keje yg dh sedia ada ni)
  3. Atau pon (-ve thinking)..dorg rasa saya ni mudah diperalatkan kot..some says that saya ni lurus skit..hahaha..tapi jgn le sampai pijak kepala.. saya xde le tengin/bangang sangat..

So..wajar ke tak saya jadi Pengerusi ni..Macam malas pon ada nk involved..tapi kalo dh org ramai bg penghormatan..saya tolak..x elok le plak kan..hhmmmm..

Blom menang undi lagi dh kecoh ApasH ni..hahaha..saje tanya awal2..senang nk tolak kalo x wajar saya jadi pengerusi..bleh dorg lantik org len je..


2 comments:

Lina said...

congrats! samalah dengan lina, now take over jd pengerusi kelab kat office.. seronok tau org semua percayakan kite, sebab previous mgt makan duit.. we're talking beribu2.. bile serah the club kat lina, duit kelab tinggal rm500 je.. hampeh!

lin said...

apash..sejak zmn sekolah lagi ko selalu dilantik jadi ketua..ketua kelas..ketua dorm..takley la ngelat join wt jahat.hehe..tapi tu sbb ada ciri2 kempimpinan..maybe tu sbb dorg lantik ko..hehe