Thursday, November 5, 2009

Susu Makin Skit..

Pernah terjadi tak pada ibu yg menyusu anak nye..makin lama makin skit..last2 susu kering sebelum anak capai umur 2 tahun??

Siang di ofis mengepam..blk kerja baru direct feeding....Since Qaseh dh start makan ni..susu saya makin kurang. B4 this kalo pump kt ofis senang2 dpt 15oz..tapi skang nk dpt dapat 10oz pon susah...

Mmg Qaseh skang kurg skit minum banding ngn b4 start on solid. B4 this 5 botol x 3oz skang cuma 4 botol x 3oz. So I must get 12oz per day at least. Tapi mlm lepas Qaseh tidur saya kena pump gak bagi cukup 12 oz..bukan pump nk buat stock..tu pasal stock xde..

Kang stress x pasal2 makin skit susu..

5 comments:

lin said...

jgn stress sgt...mmg skrg ni dia ngah adjust nk mkn byk ngan minum susu..aku dh lalui pkr yg sma..skrg ni sara dh sthn 2bulan, dia minum susu 3oz perday spjg kt taska(min)..tapi kdg2 abis gak 3botol X 3oz..ikt mood dia..

Anonymous said...

hai kak liyana..kelly (FB) here..

ur daughter so cute ah..Qaseh right?

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mama qaseh..

tul tu..jgnlah stress sgt by the way Qaseh comeyyy sggh..putihnya dia..hehe..

Mama Qaseh said...

lin : mmg dh paham sgt2 x bleh stress kan..tapi perasaan tu dtg jugak. nk kurgkan stress tu yg share dlm blog..huhuhu

kelly : Qaseh cute meh?? toche..

MamaDanish : Qaseh putih?? Itu trick camera kot..Kulit Qaseh biasa2 je..

mama_alifsarah said...

Salam mama Qaseh..

I plak lain dilema nyer skang ni... sarah dah 2 tahun but sedih nak cerai susu dah.. even start from 1 yrs dia dah campur ngan formula milk.. till now still nak cari susu mama dia gak :)... I kena psyco or pujuk baik2 since dia dah pandai diplomasi skang ni.. tapi kekadang malam2 tu pandai gak dia carik... rengek2 nak jugak... i yang kena cekal hati takmo bagi.. kalau ikut hati memnag tak sampai hati dibuatnyer... dilema... :(