Monday, November 30, 2009

Dissapointment..

Last Raya Aidilfitri..weolls x dpt bergambar sedondon sbb baju raya mama nye x siap..so sempena baju raya dh siap..weolls decided gi amik photo kt studio..so jadi photo of Aidiladha le kan..

Lepas solat jumaat kami singgah ke kedai gambar b4 gi umah my mum..Mmg dh plan nk amik gambar our small family ( Papa, Mama & Qaseh)..and gambar Qaseh meniarap yg dh tertangguh agak lama..minah tecik tu dh bleh memanjat2 baru nk gi tgkp gambar menerap..hahaha..

Tetapi..all the pics were dissapointment...I have to pay for RM40..for 3 printed 4R photo with CD..The photos cam hampeh..Sakit jiwa den..

Kalo tmbh RM30 lagi dapat gi buat mini potraiture ngn Munirah kan..lagi berbaloi2..
Tapi nasib kami di Ipoh ni...nk ke KL semata2 utk itu..dh membazir few hundreds only for the travelling..unless weolls mmg ade hal di sana..ok le gak kan..2in1..

Aritu plan nk wat shooting ngn Jua pon x jadi..masa x mengizinkan.....Jua bile lagi ko nk blik perak ni???

Sure korg dok wondering cane le rupe photo2 tu kan..(yeke?? ade ke??.). Me yg zero ttg photography pon bleh bagi komen teruk ttg gambo tu..lagi2 korg yg tuan punyer SLR yg canggih manggih tu kan..

Udah2 le membebel Madam ApasH oii...tunjuk gambar skit..



Gambar family tu actually dia snap 3x...tapi satu tu je yg plg ok..another 2..saya pejam mata le..Qaseh tgk tempat len la...Org yg tgkp ni pro ke idak...kalo ye pon..x yah le nampak Carpet biru yg huduh tu..sofa tu dh ok dah..ish..ish...



Gambar Qaseh meniarap ni plak..yg plg x puas hati..ngn lapik kain tu..x glamer langsung..then they left us with no choice to use that blue & berbulu cloth wat lapik..x masuk btul ngn baju Qaseh..then terselit gak gambar pe ntah blh kanan tu..buruk benor..Dah le Qaseh ni punye le susah nk senyum sbb dia tgk ramai stangers..dia plak mcm geli2 ngn kain biru tu..Snap byk kali..tp bi je yg plg ok..Standard le kan nk tgkp gambar baby..mmg susah skit..

Mak long snap gambar lagi cun.. x caya?? tgk ni..nasib guna Lumix je..kalo SLR..eceh..Mak long x nak beli SLR ke?? huhuhu



Kesimpulannye...ade sesape around Ipoh yg bleh bg service outdoor photography yg x mahal sgt around Ipoh x???? Desperately want it!!!!

p/s: My mum cakap.."Yang korg gi amik gambo kt Batu Gajah tu nape..then expect nk standard..gi le kedai gambar popular kt Pekan Ipoh nun"..Ye jugak..padan muka kami..hahaha

6 comments:

Mama Qiestina said...

adoyaaaaaaaaaai cian nye apash,

seb baek kamu kat ipoh..kalo tak antie yat tak kesah amik gambo qaseh yg syomel free of caj jek guna dslr antie :)

takpe,learn from mistake.
pasni pangkah kedai tu!

.D d L a L a. said...

ambik kambar kat kampung cam tu lah. saya mengalami nasib yang sama. lagi dasat, i paid for rm140 masa raya posa hari tu. tak de satu pun gambar ynag senonoh.

yang sedihnya, that was my first picture with the whole family. sian mak ngan ayahku.

mencik!

CuppyCakeMommy said...

siannya..haah la..teruk lah gambar org ni amik..takpe..qaseh still comey2

puanrazma said...

kembangggg..peace!!!!

jua said...

aritu aku balik raya, duk manggu sebab tak tau jalan mana. kalo ko nak, ko set time, aku boleh lari balik tronoh.

ApasH said...

jua: mana aku tau ko bleh blk tronoh..huhuhuhu..