Wednesday, November 25, 2009

Nasi Durian

Ni sambungan dr kisah durian haritu..

Angan2 nk masak kuah durian x kesampaian..sbb hari sabtu lepas..saya koje..balik koje tgk dah siap masak..huhuhuhu..

kali ni nk citer kisah nasi durian. tu all time feveret saya..Nak tanya ni..ada di antara korg2 yg pernah makan nasi durian???

Nasi durian adalah makanan turun menurun (cewahhh) keluarga mak saya..hahaha..selalu org makan durian ngn pulut kan..Masa saya mula2 makan nasi durian di umah MIL..dorg 1 family cam pelik jer..Saya mkn ngn pulut x gemor..even kuah durian pon just mkn ngn roti. kalo ngn pulut..rela x makan..hahaha..


Buat yg x tau cane makan nasi durian..ni guide yg saya bleh bagi..

  1. Nasi - byk mana terpulang pd si pemakan
  2. Santan - dulu2 parut kelapa then perah utk dpt santan kan. Skang senang dh siap jual santan..tp jgn lupa tambah garam secukup rasa.
  3. Gula - ikut banya mana si pemakan ske
  4. Durian - lagi byk lagi sodap..huhuhu..dpt lak isi kuning yg tebal lagi2 kucing tidur..huhuhu

Cara makan:

  1. Nasi + Santan + Gula dan gaul rata
  2. Durian tu ibarat kan lauk. Tapi ada gak yg jenis makan gaul nasi sekali ngn durian then baru makan..tapi saya geli skit nk mkn camtu..huhuhu
Uish..terliur nk makan lagi ni..cane eh??

4 comments:

CiK By said...

sedapnya..lama tak makan.. :(

yatie chomeyl said...

aiyark..terliurnyer huuhuhu

ApasH said...

Cik By & yatie : korang mmg biasa makan eh?? Sodappppp kan

MakNgah said...

Assalamualaikum

Saya pinjam gambar yer. Saya dah letak backlink blog puan. Terima kasih.

Sedapnyer..