Monday, November 1, 2010

Chocolate Cheese Brownies



Selepas Mama Tisya cuba..turn saya plak. Resepi asal adalah dari Kak Sari. Untuk resepi kak Sari bleh refer HERE.

Malas le nak share resepi..saya tiru sebijik2 Resepi Kak Sari..Decoration je len..kebetulan gi TESCO smlm terus beli strawberry utk decoration. hahaha..

Ini hasilnya..




Actually brownies yg saya buat tu mcm nampak keras/bantat...tapi bila masuk mulut..cair ibarat mcm coklat. Masa siap adunan brownies tu mmg nampak macam thick skit. Nampak dalam gambar kat blog Kak Sari mcm watery skit.

Tak tau le mana silapnya. Rasa dh timbang betul2 tepung + serbuk koko tu. Masa gaul tepung tu pon guna whisk je pon..hhhmm...ke mmg xde bakat ni...




Apepon dari segi rasa still sedap. Takde le rasa skit terus rasa nk buang kan. Kire menjadi le jugak. Actually ni 1st time try resepi yg kukus saje tak perlu bakar.

Feedback family saya plak:

En.hubby: Tak terasa sgt cheese nya. Manis sgt. (Maybe terlalu byk chocolate so overshadow rasa cheese tu kot.)

MIL : Banyak sgt chocolate. Makan jadi muak. (MIL bukan seorang yg minat kek2 sume ni)

Suami SIL : Lapisan atas Brownies tu cam keras skit.

For me..kalau brownies tu lebih menjadi..mmg marvelous. Sebab saya ni chocolate lover..mmg kena sangat le kan.

4 comments:

Izzatul Iman said...

sedapnye...tgk je dah terliur...

jadi pengubat hati yang tengah duka lara ni biarpun tak dapat rase pun...

ApasH said...

Izzatul:

Laa..nape berduka lara pula tu. Kalau dekat meh le dtg saya bagi rasa..

mama tisya said...

okla tu menjadi even byk komen2 dr org tersyg:)

ApasH said...

mama tisya:

tu la bagi sa sedap je pon. Malam tadi dh setel pon brownies tu. hehehe..

cuma nk kepastian..adunan brownies tu mmg thick ke jenis watery gak??