Wednesday, March 10, 2010

My Fav Ice Cream..


I am a ice cream lover..lagi2 time cuaca panas ni..nikmat dapat mkn ice cream. Tapi janji pas mkn tu kena minum air kosong..x tau kenapa..

Smlm lepas lunch, on d way balik ofis..sempat singgah 7eleven..terus sambar my fav ice cream..

Makan ice cream while driving..hahaha..tapi still drive hati-hati. Actually for Wall's Magnum Ice cream kat Malaysia ni, saya just pernah jumpe 2 jenis aje. Yg Classic & Almond. Saya plg ske..of course Almond. Sbb coklat luar dia sgt kena dgn tekak Pn. ApasH. Kalo yg Classic tu cam pahit2 skit...Ice cream ni kire mahal le jugak..RM3.80..cukup kalo mkn tghari kt kantin sini. Tapi x termasuk air le kan..hehehe

Actually ada kisah di sebalik Magnum (bukan tiket loteri ye kawan2) ni...Dulu, x ingat le tahun bila. Yg ingat masa tu saya still sekolah rendah. One day my mum balik dari pekan Ipoh..dia bawak balik 2 Magnum Classic (Masa tu xde Magnum Almond lagik). Pada masa tu Magnum tu kire mahal le bagi gaji my mum seorang guru tadika je kan. So my mum just beli 2. Tapi anak2 ada 4org. So, my mum pon kerat le ais krim tu..dapat le 4 bahagian..so sume anak2 dia dapat merasa. Itu le 1st moment saya merasa Magnum..terus lekat dihati..Saya siap simpan lagi batang ice cream Magnum tu. Tapi lepas pindah randah dulu..terus hilang =)

So, agak2 kalo Wall's buat contest kisah pasal Ice cream dia..ada can menang x??? hahaha..Pn. ApasH poyo...

Selain Magnum saya ske ice cream McD..Taste Pn. ApasH ni simple2 je..x yah beli ais krim yg mahal2 cam baskin robins ke..Yg penting mesti Vanilla Flavor..yg pelik2 saya x ske..huhuhu..

3 comments:

Huda said...

sedap ais krim ni kak..mmg terliur bile nampak..nyum3..

anin said...

hehe..sy tak leh makan askrem yg coklat2 ni..saya cpt muak..kalau conetto wt ada blueberry ke yg masam2 sikit baru sy leh mkn

nsazwa said...

salam..
yum..yum...sedapnya tgk aiskrim musim panas cenggini...nk beli la masa balik nanti..kuikuikui..