Tuesday, March 2, 2010

BIODATA QASEH


Nama : Qaseh Nur Shafiyyah bt Azmar Fazly
Nama Timangan : Shafiyyah, Piya, Qaseh
D.O.B : 3 April 2009
P.O.B : Hospital Permaisuri Bainun, Ipoh.
Umur : 10 bulan ++
Alamat : Bemban, Batu Gajah, Perak.
No. Tel : Sila hubungi Mama & Papa saya.

***KEGEMARAN***

Makanan Kegemaran : Bubur Nasi + Kentang + Ikan Bilis
Minuman Kegemaran : Susu Mama , Air Kosong
Rancangan TV Kegemaran : Indahnya Iman @ Astro Oasis
Iklan Kegemaran : Polident (Norlia Ghani), Downy (Tuala Busuk), Ribena
Permainan Kegemaran : Botol Air, Frame buaian, Laci Opah, Majalah Mak Long. Funnel Spectra3 Mama.
Hobi : Memunggah barang, Main air semasa mandi.

**KENANGAN**

Kenangan Manis : Pertama kali menatap wajah mama & papa & Pertama kali merasa susu Mama..yummy!!
Kenangan Pahit : Terhantuk di dahi sebelah kanan 2 kali yg meninggalkan kesa sampai hari ini.

***MADAH***

Seorang anak haruslah mendengar kata kedua ibu bapa nya dan berusaha menjadi anak yang soleh/solehah.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hahaha..Mama Qaseh dh mula mengarut. Tiba2 teringat masa darjah 6 dulu. Back in 1994. Time ni mmg hangat gila bab2 wat buku biodata ni. Almaklum la, last year kt sekolah rendah b4 berpisah masuk sekolah menengah.Then mintak member2 tulis biodata dalam buku tu. Bukan setakat member je tau..time tu pon dh gatal2..bila org yg kita "ske" tulis dalam buku tu mula le senyum meleret jer..Lagi popular anda di sekolah lagi penuh buku biodata anda. hahaha..

Budak2 zaman skang ada lagik ke yg buat buku biodata ni???

5 comments:

ezan said...

wah.. terus teringat kenangan dulu masa kecik2... suka sgt mintak biodata org.. hahahhaha. tp budak2 skrg xmain la biodata2 ni. dorg tulis semua kat facebook. :P

qaseh nanti suruh mama create facebook utk qaseh ek.. hehehe.....

nikki said...

xbley blah bile kat buku biodata ade part 'kawan yang disukai' n 'kawan yang dibenci'....adoilaa..

ApasH said...

Ezan : cam kecik je lagik nk ada FB..hehehe..nanti2 le

nikki : aku dulu budak baik (eceh)..x bleh letak kawan yg dibenci..kawan baik bleh le letak..hahaha

Huda said...

hehe..iklan polident n ribena pun husna suka..bnyk gak yg same ni mereka berdua..dh nama pun kembar kan :)

gina marna said...

hahaha...teringat psl buku biodata ms skolah menengah dulu....siap dgn catatan harian lagikkk...

chubby nyer Qaseh...muahh