Friday, March 26, 2010

Less than 24hrs..

Yup..x sampai 24 jam lagi masa yg tinggal untuk study for MTEST..cuak..cuak..

Mesti korang bosan dok baca citer pasal MTEST je..hahaha...kejap je..lepas setel test nanti xde le saya citer dah..korang layan je la lu eh...

Kawan saya bagi tips..ntah betul ke idak..tapi better kita ikut..kalo ikut bukan ada rugi ape2 kan..

1. Pakaian - better pakai baju kurung ajer..jgn yg berfesyen2..lagi2 yg ketat dan jarang..Then pakai kain dalam. Sbb kalo tang tempat cerah..nampak lak 2 btg 'tiang'...

2. Kasut - Kasut sarung ye..kalo nk bertumit..jgn le tinggi bebenor..Sandals & selipar diharamkan. Kalo pakai socks lagi baik. Skin socks pon jadi la..

3. Tudung - bagi yg bertudung..better pakai tutup dada ye kawan2..

4. Make up - jgn le tebal2 siap dgn bulu mata palsu..huhuhu..light je dah cukup..

5. Rambut - jgn plak ada color len dari hitam. Kecuali mmg sudah azali rambut korang dh color len..

6. Kuku - make sure potong kuku b4 gi test..x bleh kotor/hitam or panjang..


Itu kot sedikit sebanyak dr segi penampilan..At first saya pon wondering jugak..ni baru gi test bukan interview. My fren cakap..masa test tu pon dorg dh observe..kalo ade salah skit..dia akan note down number kita dan dorang akan asingkan kertas jawapan kita. Mungkin dia terus tolak..

Gile..tapi munasabah jugak kan. Sbb yg mintaknya ramai bebenor..so dorg terpaksa buat camtu utk shortlist kan calon2...

Ok2..cukup untuk entry merapu hari ni..nak sambung study balik..chaiyok..chaiyok!!..

1 comment:

mamaAliff @ salmi said...

gudluck ye apash...hihi...