Thursday, December 8, 2011

Practice kuatkan Kaki

Saya ibu yang jenis bagi anak2 guna walker. Ada certain ibu2 yang tak setuju dengan penggunaan walker ni. Antara sebabnya safety issu le kan. Tapi masa dgn Qaseh saya hanya bagi dia pakai walker lepas pandai merangkak dalam umur dia 6 bulan.

Tapi si Hannah ni sebab tunggu2 tak merangkak juga. So bagi je pakai walker dalam umur dia 7 bulan. Tapi lately ni kerja nak berdiri saje. Panjat sofa, panjat badan orang untuk dia berdiri. Dia dah tunjuk sign to start cruising along the sofa.



So, kami start bagi dia practice kuatkan kaki guna FP Walker/Wagon yg Qaseh punye dulu. Dulu Qaseh dapat hadiah tu dari Pah Nah & Cik Along. Time tu dia dah bleh jalan dah.

Bukan main seronok si Hannah tolak mende tu. Tapi kita kena jaga2 le. Sebab dia bukan stabil sangat. Comel je tgk dia tolak mende alah tu...Kemetot je anak Mama ni. huhuhu

Bila si adik mula nak belaja berjalan Si Kakak buat ape???

Ni le kerja si Qaseh. Datang angin nak duduk dalam walker pula. Ranap le walker tu anak oii..Dari boleh simpan untuk future adik2 awak guna kang tak pasal2 Mama & Papa kena beli baru. ish...ish...


Kakak perasan kecik kah??

2 comments:

mama salmi said...

apash, sama je ngan si aliff tu. apa yg adik dia buat sure dia pun nk. naik stroller samae2. nak mandi pun nk pakai besen. main mainan gantung2 pn nk dok sama. huhu kira nk jadi baby blk la kot hehe.

MaryaYusof said...

Dulu anak sy pun sy bg naik walker, rsnye ms tu 4 bulan lg...tp kena ltak bantalla utk sokong die...

Si kakak teringin sgt nak naik walker mcm dulu2 tu...