Tuesday, December 6, 2011

Ketinggalan betul lah...

Yes, saya mengaku saya amat ketinggalan. Lebih dari 'ketinggalan keretapi' maybe tahap 'ketinggalan bullet train'. T___T

Semalam FB chat dengan member sekolah lama. Sekolah saya dari Form 1 sampai awal tahun Form 4. Sek. Men. Keb. Gunung Rapat, Ipoh (SMGR). Sekolah situ sampai form 4 sebab pastu pindah sekolah MRSMBP.

Berkat ada FB ni saya contact2 balik kawan2 di SMGR dulu. Kalau tak jangan harap le, jumpe pon jarang. Cane nak merapatkan silaturrahim balik kan.

Berbalik cerita 'ketinggalan' tu. Member saya ni buka cerita jumpe 1 senior ni. Senior ni kerja dgn sorang super senior. Super senior ni siap beli rumah 5.5juta tu. Siap renovate sume jual dalam 7.4 juta. Lebih kurang mcm tu. Waahh...kaya gile. Mesti berjaya kan.

Member tu kata mmg le berjaya. Tutti Fruti tu dia yg punya. HAH?? ternganga aku. Siapakah gerangan si super senior itu?? Tutti Fruti tu kan under NAZA Group. (Saya pon baru tahu..hahaha). Dan 'Abg Amy' yg direfer oleh member saya tu menantu keluarga NAZA tu. Tetiba rasa bangga ada super senior yg berjaya macam tu kan. Dan2 tu saya google cerita pasal dia. Google gambar dia. Sebab nak recall dia yg mana satu.



Tapi hampeh...saya tak ingat langsung. Ish..Ish...kena buka Majalah sekolah kot baru bleh ingat. hahahaha... Anyway nama super senior tu Izham Hakimi Hamdi. Bertuah badan kan...

Tak cukup dengan cerita Tutti Fruti tu yg buat saya rasa ketinggalan. Member ni tanya saya lagi..Ko tak ingat ke si Safee Sali tu?? Bila dia tanya mcm tu dah boleh agak mesti si Safee Sali ni Ex-SMGR gak. Sumpah saya langsung tak tau. hahahaha..So assume dia junior sangat. Tak sempat saya kenal. Tapi rupenye dia Form 1 saya Form 3. Tapi bila nak recall Safee Sali time sekolah dulu, hampeh mmg tak ingat langsung. Tetiba rasa nape tak amik si Safee Sali tu jadi adik angkat dulu...hahahaha....



Apa le kena kau ni Apash. Ada masalah ingatan ke??
T___T

9 comments:

Hasina Terebuzzu said...

AHAHHAHA..

lek apash! tang abg amy tu aku tau lama dh.. ms reunion.. tp tang safee sali tu.. siyes.. aku pon baru2 ni baru tau dia junior kita.. biasa la apash... time diorg form 1... sume muka comot2 belaka (tu blom amik kira ketot2! hahaha).. so bila dh besar, mmg berbeza gila!

Puan ApasH said...

Maybe aku sekolah tak sampai form 5 kot..tu sebab susah nak ingat dorang. Then takde pula kongsi2 cerita ngn member SMGR. Tu yg jadi gitu..huhuhu

Lin said...

waaa yeke..abg kimi tu aku igtla..dia kan dulu bukan ke head perfect kita???
tapi si safee sali tu tak sangkala budak sekolah kita..no wonderla budget terer gile main bola kan. :) bangga sat...kalau budak form 1 yg aku dok igt adik cute nama 'akmal'. tu je..hehe

Lynda said...

bile aku selak-selak balik majalah sekolah br la aku perasan budak Safee Sali tu pernah jd junior kite kt SMGR.... tp Izham Hakimi tu mmg aku ingat lg sbb dia kn fofular kt sekolah dulu....

Puan ApasH said...

Lin & Linda:

Aku sorang je kot tak ingat si abg izham tu. Tapi pas korang ckp head prefect tu aku dok terbayang2 dia pakai baju pengawas diri kat pentas time perhimpunan. hahaha..ingat2 lupe juga aku.

Si Safee Sali tu maybe sebab aku tak amik tau pasal bola. Tu pasal lagi lambat aku tau dia junior aku kita. Kalau si Fara tak bukak cerita mau sampai si Safee Sali tu bersara men bola aku still tak tau dia junior kita. hahahaha

Hasina Terebuzzu said...

apash.. sama la.. junior mana nk igt.. nk plak sorg2 ms msok smgr dlu muka comot2 belaka... bila dh besar panjang.. dtg tegur aku.. mmg smpai ke sudah aku tak igt dia junior kita... ni yg tjadi kt aku ms matrik.. sapa ntah nama budak tu... dh la tinggi, hensem... seb baik aku tak cair! ahahhaha

Connie said...

Salam, boleh kenal...??

Sedang boring², terbaca pulak blog nie, menarik pulak baca post yg nie, sbb saya pon ex-SMGR, pon boleh tak tau pasal abg izham, and safee salie nie...

Anonymous said...

exsmgr ramai yg low profile..wahid senario, pelakon zulhuzaimy

seri sufian tan said...

adik boleh join group SMGR ASGURA di FB. ASGURA adalah ALUMNI SMKGR.
Harap boleh jumpa adinda-adinda super junior SMGR...