Tuesday, December 20, 2011

Majlis Akad Nikah Asyraf & Liana


Tanggal 17 Dec 2011, adik lelaki saya selamat sah menjadi suami kepada Liana. Majlis akad nikah berlangsung selepas Isya' di kediaman pengantin perempuan di TTDI. Acara pernikahan disempurnakan oleh Bapa pengantin perempuan sendiri. Eceh..ada macam berita hiburan tentang artis berkahwin tak?? ekekeke...

Dengan sekali lafaz je. Alhamdulillah. Nasib baik adik kami cakap dengan jelas dan terang. Sebab dia ni mmg kadang2 cakap tak bape nak terang. hahaha...Risau juga kan tak pasal2 kena ulang banyak kali.Hantaran sebanyak 7dulang dari pihak lelaki dan dibalas dengan 9 dulang dari pihak perempuan.


Hantaran dari pihak lelaki. Ehem..ehem..nk bgtau kek yg bunga merah tu saya yg buat. Tapi bunga gumpaste tu beli siap je. hahaha..Takpe janji pengantin perempuan kata sedap. Siap ada yg bertanya beli kat mana???


Penyerahan mas kahwain kepada pengantin perempuan bernilai RM101. Ikut nilai mas kahwin di Perak. Sebab keluarga pengantin perempuan asal dari Ipoh juga.Diikuti dengan acara batal air sembahyang dengan menyarung cincin.

Gambar family?? Yilek pocik..atas banyak sebab yg tak dapat dielakkan. Malas nak cerita panjang dalam blog. T___T

No comments: