Tuesday, February 23, 2010

Qistina Iman Balqis

Yup itu nama baby gurl my besfren. Nway congrats again to Mama Ren & Papa Lam..dah macam Mama chop Papa Grill plak. Ren yg paling last antara kami 5 sekawan yg beranak. Yang paling otai May sbb dh ade 2 anak.



Dari kiri :

1. May - mama to Aulia & Hana
2. Wea - mama to rayyan
3. Gee - mama to nawal (kalo x silap)
4. Yours truly - Mama to Qaseh
5. Ren - mama to Qis

Actually, bukan kami ber3 je gi terjah umah mak ren kat Bdr Kinrara 9 last saturday. Kami berkonvoi 2 kereta ke sana. Sbb Pn. Apash n hubby x tau jalan ke Bdr Kinrara ni (jln KL mmg fail)..then my sis n my mum pon insist nk ikut tgk ren sekali. Sbb ren ni mmg close ngn family saya since dari UTP lu.

So dalam kol 2.30pm camtu kami gerak dr Nilai ke Bdr Kinrara. Xde le susah sgt jalan nye..maklum le follow org mmg le senang. cuba kalo pergi sendiri sah2 kami sesat larat punyer..hehehe..



Sampai2 kami disambut oleh makcik roza (mak ren) dan ren sendiri. Ish..ish..minah ni dah tgh berpantang tu sambut depan pintu udah le..x yah le sampai ke pagar..Mmg meriah sekali suasana umah ren sbb dorang 1 family mmg sgt ramah..esp her mum yg macam dah kenal lama ngn my family..hehehe..padahal mak dia cuma pernah jumpe me & hubby je.

We all lepak sampai 3x jug mak ren bancuh air. hahaha...mmg dasar x malu. Yela kan skang ni tgh musim panas..hehehe..

Baby Qis plak asyik tidur je..x nak bangun2. Mama dia gerak pon dia selamba aje. Even kita dukung dia pon dia bleh sambung tidur. Baiknya dia..Si Qaseh plak bleh bantai jeles tgk mama dia dukung baby Qis..sabo je la. Rupenye dah pandai jeles rupenyer si Qaseh ni. Kalo papa dukung baby Qis dia wat dek je..Janji jgn mama yg dukung.

So, since kami ber5 ni sume dah bergelar ibu..teringin sgt2 dapat jumpe sume sekalik sure havoc masing2 ngn baby..saya x berkesempatan nk jumpe baby nawal & baby rayyan..Moga2 ada rezeki nk jumpe uolls sume sekali..amin..

3 comments:

Nina said...

so sweet kan? :)

Anonymous said...

hehehe..btol tu Gee ibu kepada nawal...

teringin gak nk jumpe korang sumer ngn baby & babies masing2..so far may n wea aku dh jumpe..cuma ko n ren jer la yg susah skit....

insyaAllah, kalo xde aral, jumpa la tu....

ApasH said...

Nina : betul2..mmg sweet..

Anonymous : Gee ko eh?? ko baca gak blog aku?? huhuhu..Haritu dh plan soh wea dtg umah ren sekali. Bleh aku jumpe baby rayyan. Tapi last2 rayyan demam plak. Plan cancel..nanti ade rezeki kita wat gathering nak..???