Wednesday, February 24, 2010

Ayam Penyet Ria

Dari rumah Ren kami ke Sunway Pyramid. Follow saje our tourist guide, my bro. Bila tanya balik jalan dr bandar kinrara ke sunway pyramid konpem2 saya x tau. Lagi2 saya dok belakang n sibuk layan si Qaseh yg x reti nk duduk diam tu.

Sampai je Sunway pyramid my bro gi carik wheelchair for my mum. Actually my mum bleh jalan lagik. Cuma untuk berjalan jauh2 keliling sunway pyramid ni mmg x mampu le. So, my bro mmg jadi tukang amik wheelchair for my mum merangkap tukang tolak. Satu2 nye anak laki mak..hehehe..

My bro suggest gi mkn kt Tony Romas (betul ke eja?)..tapi my mum insist nk makan nasik..last2 kami ke Ayam Penyet Ria. Pn. Apash excited sgt uolls..yela perak le skit..kt Ipoh mana ada ayam penyet. Asyik2 baca kt blog orang je pasal ayam penyet ni. Kepingin nk rasa gak kan. Itu le kalo dah nama nye rezeki dapat jugak merasa.



Makan utk 6org RM114 kire orait le..xde le mahal gila babeng..sekali sekala..kalo selalu x mampu le plak..hahahaha..

Untuk tekak saya ni amat le berpuas hati. I loike!! even just makan kering2 (w/o kuah) cukup menyelerakan. Sambal dia yg pedas tu mmg sedap. Cuma en.hubby x berkenan sgt sbb dia kan x makan ayam/daging ni. So kena le amik udang penyet. Iwak leleh (ikan keli) dia pon x gemor mana. Maybe x kena ngn tekak dia kot. Kata terlampau kering makan sbb xde kuah. Pilihan kuah yg ada pon sup rawan, sup buntut..sume ada daging..so cane en.hubby nk makan kan.

Setel makan round2 tgk tempat. Al maklum le itu 1st time saya sampai di Sunway Pyramid. Nak dijadikan cerita masa nak balik...bleh sesat larat x jumpe mana lift yg kami guna mula2 tadi dr car park. Sabo je la. Dah le Qaseh mula cranky..kaki mama dia plak dh lenguh berjalan. Rosak rekod saya yg tak pernah sesat dlm shopping complex..



Kali ni sbb saya occupied ngn Qaseh so tak focus langsung tang jalan2 ni. ikut bontot org aje..Nyesal sgt..sbb buang tenaga camtu je..Penat wehh..Lgpon wat malu je bleh sesat dlm shopping complex..hehehe..

Dari Sunway Pyramid terus balik Nilai. Sbb sume dah penat. Nak gi dinner pon cam malas je. Just tapau Nasi Lemak Kukus je...Dah le penat..Qaseh wat perangai x nak tidur2 sbb dia dh tidur dlm keta on d way balik tu. Last2 kol 12mlm baru dia tidur.

6 comments:

lin muhamad said...

makanan org jawa mmg semuanya kering2 apash..diorg kurang mkn berkuah.

CuppyCakeMommy said...

muka qaseh kat gambar ni dah nampak dia macam dah besar tau..hehe..btw i br je g makan kat Ayam Penyet Api..ada beza ke api n ria?hahaha

ApasH said...

lin : itule..aku kan ada darah jawa..so sedap aje bg aku. En.hubby je tekak org Lambor perak.huhuhu

CuppycakeMommy : Waahh muka matured ka?? hehehe..dia dh x nak pakai headband..so terpaksa bagi pakai sepit rambut. Blom pandai lagik tarik sepit tu.

U tanya ada beza ke tak?? Idak le teman tau..ni pon 1st time makan..

nikki said...

haish apash nie asik prmote tmpt makan jer...sgt xseswai tuk sayer yg tgh berusaha keras tuk berdiet..hehehe

ApasH said...

nikki : eleh ko tgh diet pon ada wat update pasal makan ape. Aku yg tak diet ni lagik laa bleh update..hahaha

asmaa said...

kedai tu nama ayam penyet ria...kali pertama melihatnya...