Wednesday, February 24, 2010

Jalan-Jalan Usya PD

On sunday plak b4 balik Bt Gajah kami decided nk gi usya PD lu. Alang2 dah dekat better amik this opportunity gi usya PD. Sure pelik nape kata "usya"..hehehe..

Actually, We all planning nk wat birthday family vacation utk Qaseh kt PD. Senang my angah bleh join sekaki sbb dah dekat ngn Nilai. Tapi blom wat final decision lagik. So last sunday my bro, our tourist guide bawak kami ke PD.

1st tmpat dia tuju Thistle..5 star resort. Dia ajak stay situ. Alamak bro diluar bajet laa..std room pon dh RM300++ mana nk sumbat 6 org dlm 1 bilik. Tapi dia beria sgt nk bwk my mum relax2 kt Thistle..xpe2 la..ko bawak je la mak..bleh mak berehat2 kan..kami kena carik apartment le bro.

Ilham Resort Port Dickson

Masa sampai Thistle Qaseh dok sedap tidur so x kesempatan nk turun gi usya Thistle. Next stop, my bro bwk ke Ilham Resort kat Tanjung Tuan. Time ni Qaseh dh bangun so kami pon turun gi usya..


Resort Ok..apartment pon nampk cam ok. X jauh kalo jalan ke pantai. Pool pon orait. Resort x besar mana so xde le pack sgt ngn orang. Pantainye xde le best mana. Std pantai kt PD aje..

Then, dekat ngn Ilham Resort ni ade resort baru bukak..Permaisuri Resort. My bro je yg turun gi tanya rate dia baper..Tapi harga nya cam mahal sgt. 2-bedroom apartment Rm620++..

Pastu singgah kat Teluk Kemang. Ramai jugak orang. Kat dataran tu ada kuda..most of it kuda padi. Ingat nk tgkap gambar..tapi kena bayar plak. Langsung x jadi. Suruh en.hubby snap dari jauh tapi x tau nape dia x snap. We had our lunch there. Cuaca panas gile. Cane le ade org sanggup mandi laut time panas rembang tu.


Lepas lunch kami terus balik Nilai..Packed our things then zass balik Bt. Gajah. From Rawang sampai Tapah hujan lebat gile. Kami jumpe 3 accidents spjg jalan tu. Alhamdulillah b4 maghrib kami sampai Bt. Gajah...

3 comments:

lin muhamad said...

ilham resort best jua..sila jgn jeles, aku pnah stay situ 100rgt je for 3room aprtment...tapi since bkn staff htv, dah xdptla rate tu...klu tak, confirm aku selalu pegi..

Huda said...

thistle mmg mahal tp tmpt nye leh tahan best..hik3..xper, nx time klu leh g lg, akak budget siap2 :)

asmaa said...

kami pernah ke PD (dah lupa nama tempat tu),ikut abg ipar nyer family day...memang best pantainya...masa tu tgh pegnen ke husna...