Thursday, December 31, 2009

Welcoming 2010......

Pic credit to google

and GOODBYE 2009!!!

Kejap betul masa berlalu...dh naik 1 tahun lg dlm usia kita sumer..(umur ikut tahun..bukan ikut bday..). Banyak yg saya pelajari dan kenal erti dan lumrah hidup sebagai umat manusia di muka bumi..biasa le..ade ups and downs nyer...

Saya tak ketinggalan seperti blogger2 len nk jugak share mende2 yg terjadi dlm hidup sy as a wife, mama, daughther, sister and a worker...

Kalo tahun 2008 kisah jadi seorang isteri..tahun 2009 ni kisah jadi seorang ibu..Mama kepada Qaseh Nur Shafiyyah...

Bermula dengan episode menguji kesabaran menunggu kelahiran Qaseh di Hospital Besar Ipoh hingga lah selamat melahirkan Qaseh melalui ceaser. Selepas menanggung kesakitan selama 24jam..akhirnya tewas juga kepada ceaserian operation kerana bukaan sekadar 6cm dan heartbeat Qaseh dh mula menurun. Dalam suasana gembira dgn kehadiran Qaseh, saya mendapat berita kurang baik dimana rahim saya terkoyak 3cm semasa operation dan menyebabkan untuk kelahiran berikutnya saya mesti operate jugak. Normal delivery tidak dibenarkan sbb khuatiri rahim akan terkoyak semasa nk push baby nanti dan menyebabkan pendarahan. So..konpem2 kalo ade rezeki pasni..perut teman kena belah lagi laa..

Tahun ni jugak mengajar saya tanggungjawab seorang ibu..and still learning..dan menyedari pengorbanan amat diperlukan bagi membesarkan seorang anak..blom ramai anak lagi kan..hehehe

Sebagai seorang isteri..seperti tahun lepas...saya amat bersyukur sbb tinggal bersama MIL..byk urusan di rumah MIL dh setelkan semasa kami bekerja..Nanti ade rezeki beli rumah sendiri..masa tu le baru tau betapa havocnyer nk uruskan umah tangga sendiri..hehehehe..

Kesimpulannya, 2009 byk memberikan kami kegembiraan dengan kehadiran Qaseh...moga2 kegembiraan, kebahagiaan dan kesejahteraan berpanjangan utk kami sekeluarga..

My New year resolution plak?? Nothing spesifik...sbb biasa nye mesti x tercapai cam tahun2 lepas. Ape yg penting??? kerjasama

"Memberi yg terbaik dari diri sendiri"..itu moto yg saya pegang dlm hidup saya..hehehe

Nway, I wish all of you...

HAPPY NEW YEAR!!
2010

Moga2 2010 akan best dr tahun 2009 utk kita semua..

2 comments:

Huda said...

hepi new year kak apash!! mudah2 an kite same2 dpt harungi kehidupan dgn sebaik2nye..amin~

Jiey^Mien said...

Happy new year..
=)