Tuesday, December 8, 2009

Cerita Weekend lepas

Ahad tu kami ber3 (papa, mama & Qaseh) kuar shopping. Plan byk mende nk beli ni..lg2 saturday ni nak gi cuti2 m'sia ke utara. Mula2 gi Jusco carik le swim diaper huggies tu..xde le plak..
Mende2 yg dpt beli pon..brg2 papa ngn brg2 mama jer..

Nasib baik Qaseh well behaved je. Dia skang dh nk dok lama dlm stroller tu..alhamdulilah le..x larat kalo nk asyik dukung jer..

Lunch kami kt black canyon..actually mama & papa x pernah mkn sama kt black canyon rasanye..dr zaman kapel2 lu pon..mama mkn ngn family mama ade la..so sbb black canyon ade lunch package...so kami try le..

Ni menu mama..kire ok le..tp nk abih kan..kembang le jugak tekak ni..(x bp kena ngn selera)..Sedap lagi nasik yg lebih kurang cam ni kt Johnny's...


Ni plak menu papa..actually papa skang x makan ayam daging ni..dia mkn seafood jer..So terbaca 1 menu ni fried rice prawn..kire orite le..bila je food sampai..tgk2..fettucini kot..papa yg kelaparan nasik..dh kerut2 kening..check balik..rupe2 salah mama le..baca menu x betul..rupenyer fried rice NOODLE with prawn..


Lepas suap 2-3 kali..keluar dr mulut papa "sumpah x sedap"..dia terus mkn gak..sampai tahap tekak dia x bleh terima..cian papa. Mama yg rasa bersalah ni..ajak dia gi mkn tmpat len pastu dia kata x yah le..

so for sure pas ni papa sure PANGKAH dh black canyon..hehehe..

Qaseh plak sgt2 baik..letak dlm baby chair bg men botol air..mmg dia dok diam je sampai le kitaorg setel makan..GOOD GURl..


Actually masa on d way tu..ade satu keta men keluar simpang je..papa terus break emergency..Masa tu mama & Qaseh dok seat belakang..Qaseh tu tgh sibuk nk berdiri pgg seat (facing ke belakang kereta)..mama plak just pgg dia with ONE HAND only..bila dh break..tercampak Qaseh ke bawah tempat letak kaki tu..Papa plak dh naik hangin kt driver tu terus nk kejar..Mama cakap udah2 le..

Actually salah mama gak kan..x pgg Qaseh betul2..sbb baru je 500m dr umah..x sangka plak kan..Kesian Qaseh mesti sakit sgt..Lepas jatuh tu mama pujuk2 dia bagi BF..alhamdulillah sampai harini dia ok jer..benjol pon kejap je..skang dh ilang..Masa pujuk2 Qaseh..mama yg bergenang air mata..riso ya amat..rasa bersalah sgt2..

Muka budak baru lepas nangis sedu sedan

So, by hook or by crook..kena beli carseat gak..asyik tertangguh je nk beli..Beli je yg biasa2..sbb nk mahal x mampu plak kan..So utk cuti2 M'sia weekend ni..Qaseh kena gak dok dlm carseat.. Mama berdoa sgt2 Qaseh nk duduk n tido dlm carseat tu. Sbb ikutkan mcm dh lambat baru nk train dia dok dalam carseat kan. Tapi x salah utk mencuba demi keselamatan dia gak..

Sorry ye sayang..mama x pegang sayang kuat2..xpe2 mama dh beli carseat nanti sayang dok dlm carseat tau...

All the way ke JUSCO Qaseh just sat on my lap..diam je dia..x nak senyum2 pon..maybe sbb masih dalam keadaan terkejut kot..tp sampai je JUSCO dia dh nk gelak2..alhamdulillah..

7 comments:

lin said...

bhyla..baca tak entry kt blog aku psl ummiharris..better ko train anak ko dok dlm carseat..sara since dlm pantang travel dr kl ke kg pn aku letak dlm carseat..

blackcanyon yg sedap pd aku tomyam,lambchop dia(ni hubby aku yg mkn.aku tak mkn kambing..huhu)

ApasH said...

Lin,
mmg aku dh baca..since dr b4 puasa aritu dh plan nk beli..tapi x terbeli2..xpe2 aku dh beli td..mintak2 si kecik tu mau le dok dlm tu..

ApasH said...
This comment has been removed by the author.
Mama Qaseh said...

Alahai ciannya dia kan..Saya pun pnh drive n terbrek emergency msa tu my Qaseh duk seat sblh tk pki kan seat belt pe lagi terperosok dia bwah dashboard..rsa bsalah sgt2 msa tue..mujur tk jd pepe..
N sib Qaseh cayang ni tkda pepe yea..
Nnti duk dlm seat car yea..

CuppyCakeMommy said...

ala..ciannya qaseh jatuh neh

m@y said...

Apash,
x lambat lg nk train Qaseh.Aulia start dok kt carseat masa umur setahun lebey.Jenuh berperang aku nk bg dia duduk tp lama2 ok la..bukan skali dua dia cium tempat letak kaki tu,tau la benjy bawak kete mcm bwk F1.Nasib baik la ok anak aku tuh..

ApasH said...

Mama Qaseh : Alhamdulillah le dia xde ape2..syukur sgt2..

CuppyCakeMommy : mmg kesian..mama dia x abih rasa bersalah lagi ni..

May : betul2..aku dh beli dh carseat..