Monday, August 24, 2009

Menu fav berbuka pose..

Setiap individu musti ade fav menu masing2 sempena pose ni kan..same goes to me..cuma setakat 2 ari pose ni..(ceh baru 2 ari dh bising)..eh xde bising2 le..saje nk share and jdkan topic n3..hahaha...

berbalik kpd citer..setakat pose 2ari ni sy blom dpt lg merasa menu2 kegemaran saya..di mana xdpt lg minum air cincau/lengkong dan buah tembikai. sbb kata x elok takut anak kembung..betul eh?? mkn skit xpe kan..huhuhu..

lain2 dari itu, sy ske MURTABAK DIN..hanya terdapat di pasar ramadhan medan gopeng. MURTABAK len x bape masyuk bg saya..smlm hubby beli pon x rasa nk mkn. Last2 gigit gak le skit lepas beberapa kali hubbby dok sua ke mulut bini dia ni..hehehe...

Actually sy paling biasa ngn mknn2 di pasar ramadhan medan gopeng cos I grew up area sana.. cuma since last year baru berpuasa bukan dia area sana..berpuasa di umah MIL di batu gajah..so harus lah ke pasar ramadhan di bt gajah sahaja..nk ke medan gopeng boleh tapi jauh skit..mungkin wiken kot itupon kalo en.hubby rajin nk pegi...(lately ni en.hubby dilanda sindrom malas nk kuar time wiken..alasan H1N1 x elok bwk Qaseh)...

and 1 lagik wajib sy mkn / buat time bulan pose ialah pegedel daging...sob..sob...sob..tapi sedey..tahun ni mcm x dpt nk wat..wat nye leceh..Qaseh lak x bg kerjasama yg baik..tido kejap2 and nk berenjut jer..projeck last wiken nk wat popiah daging pon x dpt dilaksanakan...sabo je la..

This coming saturday we are planning to berbuka at my along's new house..area2 dekat ngn medan gopeng gak. Angah n Acap pon balik..so we all adik beradik dpt berkumpul..insyaallah..so maybe le dpt merasa MURTABAK DIN tu..hahaha...
syukran...syukran..

4 comments:

MeL said...

br semlm b'buka mkn murtabak singapore. sedapnye..xberminyak & isi byk. sedap ye murtabak din tu? klu ada kt sini harus di try tu. murtabak is my fav gak tu hehe..qaseh nk srh mama rileks xyah msk tu ;)

puanrazma said...

mlm kang kita projek buat begerdil daging nk???rmai minat ni!!

Mama Qaseh said...

MeL: saya ni ketegori memilih skit dlm bab mkn2 ni..tapi xde le langsung sanggup berlapar sbb xde mknn pilihan kan..cuma kalo ade choice..i would choose yg sy ske le kan..
Qaseh saje x nak kasik mama jadi menantu mithali..hahaha

Mama Qaseh said...

puanrazma : mak long x balik bt 8 ke mlm ni ajak wat projek pegedel??