Friday, August 7, 2009

Mentang2 le dorg besar!!

Bengang ni..paling kurang mesti 2-3kali kena dlm seminggu..
Lama dh geram ni..

Actually, mende ni jadi tghari smlm..biasa le kan..lunch hour ku bergegas balik umah..
nk tgk Qaseh and nk simpan EBM..
tmpat keje sy ni kawasan industri..so mmg byk le lori2 ni..
dr lori kecik sampai le ke treller..
x cukup ngn tu..ade crane, tractor, case (backhoe) yg akan sy jumpe everyday kt jln..
lori bwk pasir ngn batu pon byk...silap2 batu melantun jatuh kt cermin keta bleh pecahh wooo..
very dangerous..selalu nye kalo nasib x baik membontot lori2 tu..mmg drive jauh2 skit..

tp mende yg buat sy bengang smlm tu actually dh bape kali kena..
smlm tengah sedap drive xde laju sgt..tp xde le pelan..60 - 70km/j je
tiba2 ade 1 lori ni men kuar je simpang...
terkujat le sy..terus emergency break..
nasib baik sempat break..kalo tak sure I ended up bwh lori punyer..
and nasib baik keta belakang pon sempat break..kalo x sah2 le cium bontot wira sy tu..

bukan nyer driver tu x nmpk..I saw he was looking left and right before dia kuar simpang tu..
ala bajet dia besar laa..so kita yg kecik ni bleh break..
dh tu kuar simpang slow mcm siput babi
Kalo sy x sempat break le ..sure bantai body lory je..
dia yg dok kt kepala lori tu sure xkan ape2..
pasal salah dia org len naya...



Mmg mangkuk tol driver tu..geram2..
sy mmg marked le lori2 mcm ni..
dia kuar dr simpang pencawang TNB tu..
bleh nmpk lori tu bwk cable2 TNB..
tak considerate btol..cuba ler hormat pengguna jalan raya yg len ni..

satu lagik bas yg benti2...sini panggey bas ni BAS GENERAL...color hijau..
masa study kt UTP lu penah merasa gak le sekali dua naik bas ni..tp selalunyer naik PERAK Roadways jer..huhu
BAS GENERAl ni akan benti le pick up passengger x pon drop them..signal x penah nye padam..
so x leh nk agak..dia nk benti tang mana ni..
then lepas setel amik org or turun org..dorg men jalan je nyusup balik main road..
bukan nk tgk ade keta ke x..SABO JE LA
MENTANG2 LERR DORANG BESAR...

bukan ape..riso...riso nasib x baik..bad things boleh jadi kalo asyik mcm tu..
mintak2 dijauhi le kan..

4 comments:

MeL said...

iii kuang ajornye lori tu, main kluar je? lori2 besar ni u bole buat aduan, bg no plate dia mmg akan kena..kdg tu kita da hati2, tp klu nasib nk kn akan kn jgk sbb org lain..

Jiey^Mien said...

Letak jer nombor lori org tuh.. pastu email merata.. baru padan muka dia.. tak pikir org langsung

puanrazma said...

ushhh..smpt lg mama snap..hati2 drive..kt sna mmg zon lori kuar msuk..

Mama Qaseh said...

Mel & Jiey,
cadangnye mmg nk report..tapi masa lepas snap gambo assumed nmpk le no plate nye dlm pic..rupe2 tidak..guba hp camera..blurr skit..

puanrazma,
sempat2..sakit hati punye pasal..arini kena gak..sabo je la