Wednesday, August 12, 2009

03-20927788

Dalam kol 8.40pg try lagik call no 03-20927788 tu..

3 kali operator jawab
"Pegawai kami sedang sibuk. Panggilan anda akan dilayan sebentar lagi"

pastu, baru le dengar suara pegawai dorang tu..
"Hello, PTPTN. Boleh kami bantu?"

AKHIRNYA!!
Dapat gak tembus talian..huhuhu..

Sudah x bengang dah!!..
Cuma PTPTN je masih bangang!!..

Call PTPTN sbb nk check status akaun SSPN yg kami buka utk Qaseh..
Sy buka 01/06/09 dulu..dh lepas 2 bulan..ape2 citer pon xde..
kata akan bagi kad..
so takut le bank x sampai info to PTPTN kan..

Rupe2 pas check..akaun mmg dh active..tapi kad dlm process lagik..
berkurun pon x setel lagik..lembab betol laa..
punyer promote org utk buat simpanan utk anak2 kita..
tapi kerja dorg plak lembab..sabo je la..

3 comments:

jua said...

haaa... aku dah xcaya kat PTPTN. dorang suruh aku simpan duit kat anak aku kat sana, senang nak belajar dalam negara katanya. tak nak aku! bab nak suruh kita masuk duit, mmg cepat lah prosess akaun aktif. yg black n white lambat.

aku pergi tanya last year, pasal procedure interest rate turun 1%. pastu dia cakap sabarlah kak, kami tgh proses surat perjanjian 1%. by early next year (januari tahun ni), semua akan dapat. aku tunggu sampai nak hujung tahun dah ni xdapat2. pentipu!! laki aku xbagi dah bayar rm500. dia suh bayar interest 3% je.

Cikpid said...

ku fikrkan no ape laa tu..PTPTN rupenye..hehehhehe...

lembap ek..

Mama Qaseh said...

jua,
so skang interest loan kita tu still 4% ke dh turun 3%..aku pon bayar ikut ske aku je..hahahaha..janji byr..jgn x bayar langsung....

cikpid,
mmg PTPTN..sy utang PTPTN beratus ribu sbb study kt UTP lu..huhuhu..