Thursday, August 27, 2009

Habit terbaru Qaseh..

Lately semenjak active menerap and rolling2 nie..Qaseh ade habit baru...bila dia buat sure bersemangat betul...mcm terlebih excited plak..

Smlm balik kerja tgk2 dia active menerap ngn wat habit baru tu..Qaseh nmpk len sbb dia jarang pakai baju color oren..hehehe..itu pemberian orang..jadi pakai selagi muat..








Macam2 istilah bleh bagi bg describe kan habit baru Qaseh nie..Opah nye kata ala2 berenang..mak long kata cam nk terbang..MAMA KATA...(kire up skit laa) mcm org wat sky diving tu..hahahah

Boleh korang imagine??

Tgh2 nerap atas perut+dada tu (tummy time)..tgn n kaki akan di angkat mcm dlm gambar tu..idak ke mcm "sky diving"...hahaha..bila wat gaya tu mmg penuh semangat sampai muncung mulut pon naik..

Even dh dekat 2 bulan Qaseh actively menerap but still dia x reti nerap ke kanan..asyik2 nerap ke kiri je kejenyer..nerap punyer nerap and rolling sampai ujung dinding or sampai kt sofa dia marah2..yela dh leh nk rolling lagik..cuba pandai ke ke kanan lak..kan bleh sambung rolling just the other way round plak...


7 comments:

puanrazma said...

asal blik umah jer..ada je report baru dr opah..qaseh setiap hr akan ada perkara baru yg dia tnjuk.
angkat punggung pn dh makin tinggi skrg ni.

Jiey^Mien said...

cam superwoman dah gayanya qaseh nih.. up up and away.. =)

Mama Qaseh said...

puanrazma: dh opahnyer yg jaga dia time siang2..mmg mlm mama jaga..tapi byk nye tido kan mlm2..
angkat montot tu bajet comey le ngn montot besar tu..hahaha

Jiey : superwoman lak..ala2 nk terbang le tu eh..hehehe

M@y said...

dia dh nk belajar angkat badan then mengesot tu..cumanya dia xtau cane nk letak tangan & kaki then gerakkan ke depan..x lama dh la tu nk mengesot..

Mama Qaseh said...

May: maybe le kot..skang dok ngesot ke blkg je yg tau..kalo ke depan blom lagik laa..

♥ Reen ♥ said...

alaaa comelnyer qaseh smgat bdn die ea kak...nk berenang yea syg..

Mama Qaseh said...

Reen : mmg semangat..ramai yg panggey dia 'seketul' sbb badan semangat tapi mcm pendek skit. tu yg ramai panggey seketul..