Wednesday, October 5, 2011

Menu Biasa2 jer..


Jom kita tengok menu apa masa kenduri haritu. Menu biasa2 je. Janji kena dengan selera tekak sendiri. hahahaha..Overall masakan dia boleh tahan sedap. Menurut MIL time kenduri doa selamat masa kami (me & hubby) kawin dulu pon amik katering orang yg sama. Saya pon tak ingat. huhuhu..

Ayam masak merah. Menu lauk yg standard. Ayam targetnya budak2 le. Dah jadi adat budak2 sure carik ayam time gi kenduri.


Kari ikan nyoknyok (betul ke eja??) dengan terung. I like...Saya mmg ske terung. huhuhu..Motif amik ikan sebab hubby & suami SIL tak makan ayam daging. So sah2 kena ada menu ikan. Lagipon orang2 masjid ni ramai yg dah berumur. Selalunya dorang kureng skit makan ayam daging ni.



Untuk sayur kami pilih ulam2. Lagi fresh kan. Sangat selera orang kampung. Bagus untuk kesihatan pula kan.

Kalau dah ada ulam mesti nak kena "gu" dengan sambal belacan kan. Baru kena...


Then penambah selera ada ikan masin. Pada yg suka le kan. Personally saya ske ikan masin ni makan dengan kari. Mantap!!

Last but not least. Bubur gandum sebagai dessert. Ini le satu2 nya masak sendiri dan bukan dari katering. huhuhu..Lemak dan berkrim..


Tapi sebenarnya tuan punye badan tak berapa dapat menikmati keseluruhan keenakan makanan malam tu. Kenduri kan malam. Malam mana boleh makan nasi..kata tgh diet. So dapat rasa ayam, ikan dan bubur skit je. Nak makan ulam cicah sambal belacan camtu je cam tak boleh gi. Ratah ikan masin je..lagi tak boleh masuk. Sume kena ada nasik baru mengancam. huhuhu..

Takpe lah..nak kurus punye pasal. huhuhu..


1 comment:

Ya ALya said...

nak kurusss gak la......