Monday, October 26, 2009

Walker for Qaseh

Since Qaseh pon dh 6months +++, Mama rasa dh sampai masanye utk Qaseh merasa naik walker plak..actually dh lama dh mama tahan diri dari beli walker ni. Sbb b4 this MIL kata x bleh lagi naik walker sbb Qaseh x pandai duduk lagi..hehehe..

Sampai arini lagi Qaseh mmg belom bleh duduk dgn sendiri lagi laa..tapi setakat duduk dlm walker tu rasa dh bleh la kan. No harm..insyaallah. Nak train dia cepat berjalan plak kan..



So, smlm kami pon menuju ke JUSCO Kinta City utk misi mencari walker utk Qaseh. Nasib baik ade Sale kt JUSCO..Belek punye belek..usya punye usya..we finally have made our decision. Seperti biasa, papa mesti tertarik dgn yg color brown..even Qaseh ni gegurl..xde nye nk beli color fink aje..


Sampai umah terus papa n pak long tolong pasang..siap je trus masukkan Qaseh..happy benor dia. Seronok dpt walker..tapi dia dok static je la..x reti lagi nk guna kaki..hehehe..

Tapi papa n mama dh terkena smlm..actually masa usya walker ni nmpk price tag yg lekat kt bawah shelve tu RM119 je. So kire orite le kan..terus panggey salesgirl tu soh amik yg color brown tu. Pas dia amik..papa check sume ok. Setuju nk amik..then masa nk letak dlm trolley baru mama perasan yg harga yg sebenarnye..RM189..ish..ish..nk cancel segan le plak kan..

Terus tanya salesgirl tu ade discount tak dia kata ade..nasib baik 20% discounts...jadi le harganya RM150++..hehehe..tu le bukan nk tgk betul2 price tag yg ade kt walker tu..padan muka mama ngn papa..rezeki Qaseh nk dpt walker mahal skit..hahahaha..

9 comments:

Jiey^Mien said...

Sama ngan walker ian ni..
tp tak pakai pun..
:P

Mama Qaseh said...

alaa Ian mama nye ade belikan jumperoo FP tu..lagi besh..mana layan walker sweetcherry ni..huhuhuh

Cikpid said...

sama cam walker abg afieq juga :)

x lama ag pandai laa die kayuh tu

Mama Qaseh said...

cikpid,
sama lagi..citarasa kita serupa ni..hehehe

lin said...

awalnye beli walker..klu boleh jgn biasakan letak dia dlm walker..dont push your baby too hard..biar dia explore sendiri..so that at the same time,dia akan develop kekuatan tulang dia..ni advise from an expertise too.. =)

sara dlu guna walker pn bila aku nk kasik dia makan je..lain2 tu aku biar dia usaha sendiri..walker tu pn akhirnya tersadai sbb dia xsuka duk dlm tu even for 5minutes!.

Mama Qaseh said...

lin sepatutnye bile baru sesuai pakai walker? sbb aku bc kt situ kata 6month++..mmg kasik makan senang skit bila dia dlm walker..

Aku kasik naik walker sbb skang dia dh mula manjat sofa then berdiri..kdg2 melangkah ke tepi ade gak.

mamaelly said...

vvrooooommmm vvvrooooommmmmmmmmmm...hehehe seronok je tgk baby qaseh nie...tlg gigitkan pipi dia leh tak

@LiYaNNuaR said...

waaaaaaaaaaa... kagum dgn dia...

wina said...

sukenya qaseh duk dlm walker...kira x sukelah nape ek??