Friday, October 23, 2009

Dah nk Diri pulak..



Cepat or normal saya tak pasti. X tau sbb baru anak 1st..xde experience lagi..Baru je start crawling dia dh mula gigih memanjat..Badan org usah cakap le..sume nk dipanjatnyer..Dinding pon dia try gak..dh sampai melutut..silap gaya terhantuk pale kt dinding..

Feveret spots dia utk practice ialah Sofa Opah, pintu bilik mak long (puanrazma) ngn raga letak baju2 dia..

Smlm mcm biasa tgh gigih nk panjat sofa tu..mama pandang ke tempat len..alih2 tgk dia dh berdiri sambil menepuk2 sofa tu..Aik kuatnye kaki bleh berdiri sendiri..bila tunggu dia wat dgn standby camera x nak wat plak..asyik takat melutut jer..kalo x kan bleh jadi evidence..hehehe..


Satu hal lagik..bila bagi dia berdiri sambil pgg sofa..mula2 letak le tepi 2-3 jengkal dari lappy ngn mouse..alih2 tgk dia dh pgg lappy ngn mouse..pandai lak menapak ke tepi..ish..ish..tapi slow motion gile tahap siput le kan..x kisah le Qaseh..janji gerak kan..

So..progress ni cepat ke normal bagi 6months baby??

Even ramai yg puji Qaseh ni terer cepat benor merangkak..tapi ade gak yg dia lambat..huhuhu..yg paling ketara..rambut nye tu..x lebat2...berkurun le mama kena tunggu sampai bleh ikat tocang..hehehe..

p/s: X sabar nk beli walker utk Qaseh..

3 comments:

Huda said...

bagus gitu..husna mmg dia dah rajin practice berdiri since 5 bulan lebih, merangkak yg tgh slow2 ni. normal rasenye kak, each baby ade achievements masing2 tak kire stage mane dia start dulu. mak huda kate dulu huda x berapa nak merangkak, from tiarap then duduk, then terus bangun. tinggal 1 stage :) husna ni not sure yet ape stage yg dia tinggal kang..

ezan said...

sgt cepat..... bestnya... hehehe...

betul kata huda.. kan setiap baby ni unique.. ada stage development masing2... cam sarah.. mmm.. lmbt lagi la nk main kejar2 ngan qaseh.. just enjoy the moments... :)

puanrazma said...

advance betuii..nak tnggal main sorg2 pun xharap..comfirm2 dia akan manjat!!