Wednesday, October 14, 2009

Practice makes perfect sayang...

Di saat ni Qaseh tgh berlatih nk merangkak..tapi masih blom berjaya lagi..tapi menjulur tu dh makin laju le kan..Malam tadi dia ade le merangkak 2-3 tapak dengan slow motion nye..gayat gamaknyer..then bila kitaorg kecoh2 panggey Opah soh tgk terus dia jatuhkan lutut dia..then tunggu punye tunggu x nak wat balik..Xpe sayang..pelan pelan kayuh ok..nanti pandai laa..

Kalo nk bagi dia practice..normally kena umpan dgn something baru laju je dia buat. Ade satu mlm tu saya tgh lipa kain kt living room sambil perhatikan Qaseh tgh men2 dgn cara dia la kan..then bila dh lama skit mula merengek soh dukung dia. Saya pon saje le panggey dia and say "come here"..soh menjulur ke arah saya le kan..Tapi dia tetap static..

Then dtg papa bwk kipas kecik dia tu..letak jauh skit dr dia...bukan main laju dia menjulur nk amik kipas tu..

video

Syok plak tgk dia julur dgn laju nye..terus letak kipas tu tempat len..bagi dia praktis lagi..

video

dan lagi...

video

Last2 Qaseh confius..samada nk kipas or Lamaze's Peekaboo I-Love-You book tu..hehehe..Tapi yg dia amik pacifier dia..hahahaha...Penat dh eh sayang...xpe2 len kali kita practice lagi eh..

3 comments:

wina said...

hihihi kelakarlah qaseh ni :-)

wina pun tggu kira merangkak lak lps ni..go qaseh!

ezan said...

wah bestnya... practice make perfect qaseh.. u go girl.. hehehhe...

Jiey^Mien said...

Aiyakk.. Turn Ian tatau bila..
:P