Wednesday, October 7, 2009

Indahnya Alam..

On d way gi Batu Kurau last monday, my subordinates ade mentioned yg sepanjang dia attended site investigation (regarding client complaint)..site Batu Kurau (to be specific Anak Kurau) adalah site yg paling cantik permandangan nyer..biasa nye construction site ape yg adekan..

He described it macam kita wat lukisan zaman sekolah2 lu..yg mana ade gunung-ganang, bukit bukau, sawah padi dan umah kampung. When I heard it, I just smiled and x sabar nk sampai sana utk lihat sendiri scenery yg dia described..

Sampai sana..mmg betul laa..cantik beb. Betul2 kampung yg mana dh jalan mati. yg cuma ade 'ban'..jln2 tepi sawah tu jer..nk jadikan suasana makin cantik..cuaca xde panas..mendung2 skit..segar dan nyaman je rasanya..huhuhu..Bukit bukau yg bleh nampak tu actually Bukit Larut..


Project upgrade tali air by JPS


Product yg byk masalah..*sigh*

Frankly speaking, that day was the day saya paling dekat dgn sawah padi..hahaha..nk kata saya ni 100% budak bandar..xde la.. cuma membesar kt Ipoh & x pernah ade kampung yg ade sawah padi. Selama ni nampak sawah padi dr dlm perjalanan ke utara..x pon area teluk intan sana.
Lagi le x pernah nye jejak kaki dlm petak sawah..takut pacat or lintah laa..Ular pon takut gak..huhuhu

Even terpaksa rela gi attended client complaint kali ni..rupe2nyer ade hikmahnye..tuhan bg peluang saya utk mengkagumi keindahan ciptaan-Nya. Subhanallah...

2 comments:

Huda said...

rasenye area ni dah dekat dgn kg bro in law huda..jalan pun selorong aje..tp nice view..nyaman rasenye berada di sini :)

Mama Qaseh said...

mmg betul nyaman..syok je tgk air mengalir kt tali air tu..