Monday, July 11, 2011

Pavlova yang tak menjadi..


Obviously it was undercooked. Mula2 takut jadi hangus turned out undercooked. huhuhu..Then melekat dekat aluminium foil tu. Tu pasal crack gile2 bila nak transfer ke plate. The meringue sebelum bakar dah cun dah. Silapnya undercooked le plak..

Dan satu hal punya le manis. Manis tahap gaban punye. Tak boleh nk makan. Geli geleman bila dalam mulut. Ni manis tahap potong kaki gak.

Saya buat guna resepi ini. http://australianfood.about.com/od/bakingdesserts/r/Pavlova.htm

Pada sape2 yang pernah buat sila beri tunjuk ajar. Boleh ke kurang gula nye???

2 comments:

yatie chomeyl said...

saya pun penrha buat..manis gil ejugak. next tim ebuat nk kurgkan gula..manis smp pening kepala bila makan

YONG MURNI said...

boleh tanya kat nanirostam.blogspot..
kak nani selalu n byk kali buat