Monday, July 11, 2011

4 months young Hannah


Semalam 10/07 genap 4 bulan si baby Hannah. Alhamdulillah sampai hari ini kesihatan Hannah baik2 saje. Demam lepas kena cucuk sebelum2 ni je. Masih bebas dari selsema. Minta2 dijauhkan..sebab kesian anak kecil macam hannah ni kena selsema. Dorang bukan tau nak hembus kuar hingus2 tu..huhuhu..



Hannah sebenarnya mmg kaki tidur. Tapi di siang hari dia tak tidur sangat kerana selalu dikacau oleh kakaknya. Bila Hannah tidur je..mesti Qaseh datang "Hannah..banyun..banyun"(read:bangun). Mana le dapat si Hannah nak tidur kalau macam tu. Kesian Opah tak dapat nak lelap mata lepas penat2 masak & buat kerja rumah.

Berat hannah masa ditimbang 06/07 dulu 6.6kg je. Hanya naik 200g je dari bulan lepas. Hannah ni macam Qaseh dulu mmg 'kaya' dengan pipi. Nak buat camne..dah keturunan kan..huhuhu..Tapi badan hannah tak semontok Qaseh dulu time 4 bulan.




Progress meniarap Hannah so far so good. Asyik nak meniarap je kejenye. Tapi tak pandai nak terlentang balik. Time tidur pon dengan mata terpejam tu dia nak meniarap. Nak tidur meniarap le tu. Takut dia lemas je muka ke tilam.

Nampak gayanya, anak2 dan suami semua suka tidur meniarap kecuali saya. Saya kalau meniarap lama sangat rasa cam sesak dada je. Lagi2 bila aset di dada tu membesar bagai johan since breasfeeding dari dulu. huhuhu..Takpe la Mama tidur mengiring je la..huhuhu..

Alhamdulillah masih menyusu badan secara exclusive. Saya masih tak benarkan Hannah start makan bubur nasi or ape2 lagi. Masa Qaseh dulu sebelum 6bulan dia dh start makan. huhuhu..Hannah kita tunggu lagi 2 bulan ye sayang..Pastu hannah dah bleh start mamam..huhuhu..

1 comment:

Huda said...

yeay!dh 4 mo :)