Monday, July 18, 2011

Fancy Cookies Class


Sabtu 16/07/11 lepas saya attended Fancy Class Cookies dengan Kak Zai. Setel kerja dalam 12pm terus drive ke Kg. Dato' Ahmad Said Tambahan, rumah mak Kak Zai.

Honestly saya tak berminat nak belajar Fancy Cookies ni sebab focus saya skang untuk cakes. Tapi dalam pakej Intensive Class Kak Zai semua ada include Fancy Cookies. So, ambil saja lah.


Cookies yang sudah siap dibakar


Tapikan lepas rasa cookies tu, eh sedap pula. Tak rugi belajar tau. Cadangnya nak jadikan biskut raya tahun ni. Tapi small size skit la..takde le buat besar gabak macam Fancy Cookies yg biasa tu. Tak muat nak letak dalam balang kuih raya plak nanti. huhuhu..


17 keping cookies yang dibawa balik


Tips untuk Fancy Cookies ni mesti ada cookies cutter yg menarik dan cute. Warna icing yang sangat terang dan ceria dan of course terpulang pada kreativiti si pembuat kan.


Cookies dengan royal icing

Kak Zai ajar 2 jenis, satu dengan royal icing dan satu lagi guna fondant. Seronok tau buat fancy cookies ni, rasa macam budak2 belajar mewarna pon ada jugak. huhuhu..



Cookies dengan fondant

1 comment:

Huda said...

nampak sedap :) cute lak tu kak..hehehe