Thursday, August 25, 2011

1st time selsema



Dah few days Hannah selsema. Tapi selsema dia bukan jenis yg meleleh je tu. Tapi hidung dok tersumbat je. Cam susah nak nafas ler. Dah bawak ke klinik. Tapi doktor yg kami selalu jumpe tu tak bagi baby kecil ubat selsema. Dia kata terlalu kecil untuk bagi ubat selsema. Tak elok gamaknya. Dulu time Qaseh camtu gak. Yang dia bagi ubat titik bagi cair hingus je. Tapi kami tak de le guna selalu. Kalau dah kronik sangat baru guna.



Bila time sah tersumbat sangat tu nak nenen pon rasa terganggu je. Cian anak mama. Bila hidung dah 'ketat' tidur dalam air cond lagi le susah nak nafas. Tapi kalau tak on air cond panas le plak. Hannah ni jenis bukan boleh panas. Kuat berpeluh..

Hannah berjangkit dari Mama & Papa ni. Nasib baik si kakak tak berjangkit. Tak best le raya2 ni tak sehat kan. Papa plak batuk tak hilang2. hhmmm....

p/s: baju kurung raya Hanna dah siap. Kecik je...cute sangat. Tadi nak pegi kerja, Opah tgh buat last finishing baju Qaseh. Wah..wah..tak sabar tengok dorang boria di pagi raya.

1 comment:

Huda said...

siannye hannah, lukman ade batuk2 sikit tp dh ok, alhamdulillah. jangkit dr kakak dia latu..kakak dia pun dh sihat..mesti comel kan diorg boria pagi raya :) nnti jemputla beraya ke manjung kak, or bota ke umah pil.