Thursday, May 12, 2011

Punch Card Merah


Hari ni 1st time punch card saya merah. huhuhuhu...terlambat 2minit. Gara2 kereta saya tak boleh start. Uikkss..semalam drive macam takde prob pon. Nasib baik pagi ni En.hubby nak try start engine dulu before dia pergi kerje. Kalau dia pergi dulu tadi lagi le saya tak tau nak buat ape. huhuhu..

Try tukar bateri dengan SIL pon enjin kereta kejap2 mati. Suami SIL kata maybe alternator. Ntah le saya tak tau sangat pasal enjin kereta ni. So pergi kerja tadi en.hubby yg tolong hantarkan. Tapi tu le dah terlewat skit sebab kesahkan kereta saya dulu tadi. Petang karang kot en.hubby bawakan kereta saya ke workshop.

Satu hal lagi mata amat le mengantuk. Hannah semalam susah nk tidur. Padahal Mama dia dari kol 10pm dah mengantuk gile. Rupe2nye dia kembung tu sebab tak nak tidur. So, Opah siap tuam perut & sapu minyak. Before that Pak Long dah urut2 skit. Dekat kol 12am baru dia terlena. Kami pon masuk tidur. lepas dalam sejam dia tidur terus terjaga kalau letak dia nangis2.

Last2 buka lampu bilik, Papa layan sembang kejap ngn Hannah. Minah ni mmg kaki sembang. huhuhu..Jadinya sampai ke subuh tadi lampu tak tutup2. Dalam kol 5am tu baru le dia tidur nyenyak.

Takpe..Mama tak kisah pon. Sebab bukan selalu Hannah macam tu. Most of the time Hannah tidur je. Kalau Hannah tak tidur pon, Hannah tak melalak tengah2 malam cam Qaseh dulu. So, takde le tension kan.

Selalunya time kami siap2 nk gi kerja sure Hannah tak tidur. Tapi pagi ni sebabkan baru lena jam 5pg tadi, Mama siap2 gi kerja dia still tidur lagi. huhuhu..

4 comments:

EZAN IDMA said...

salam kak :) saye punye punch pon merah jugak hr ni hehe.

Huda said...

sekali sekala merah ye kak :) xpe, layan anak syok gak tp kite yg tak tahan ngantuknye :)

Puan ApasH said...

Ezan Idma:

W'salam. Yeke..sama2 le kita kan. huhuhu..


Huda:

Itule sekali sekala xpe. Kalau tiap2 hari baru boss bising.

nur adha said...

salam kenal...kadang2 terleka melayan baby..last2 kita yg terlajak...heheh normal tu...

adha just nak share ngan sis, kalai nak tau info mengenai penyusuan n suplemen yg membantu meningkatkan kualiti & kuantiti susu ibu..jomleh ke blog adha di http://mcm2ada-disini.blogspot.com/