Friday, July 3, 2009

She's already 3 months old

My Little Princess is 3 months old today!!

Syukur alhamdulillah..Qaseh is growing healthy..Mama doakan semoga Qaseh dimurahkan rezeki dan kesihatan yg baik..amen..

Mcm mama bloggers yg len..sy pon nk share milestone baby Qaseh at 3 months ni..
(even dh citer dlm entry2 sblm ni...skang nk bg secara summary nyer plak)
huhuhuhu

1. Smlm MIL bgtau yg Qaseh meniarap lagik..4x smlm..tapi mesti dia meniarap bile xde org..ape yg MIL nmpk mesti dia dh siap2 meniarap..
bile kite tunggu dia meniarap..x nak pulak dia meniarap..
(ape ke he nyer anak mama sorang nie??)

2. Leher dia dh makin kuat..bleh angkat pale sendiri bile kita meniarapkan dia..

3. Sblm ni masa still pakai mittens dia x byk isap jari dia..tapi lepas 2bln 1/2 dh x pakai..dia ske sgt isap jari skang..most of babies ske isap thumb tapi dia ske isap jari telunjuk..to be specific kt knuckles..

4. Mata dia dh makin tajam..pantang orang lalu lalang dpn dia..sure nk usya punyer..

5. Dia mcm dh tau nama dia..bile panggey nama dia sure dia toleh n senyum2..

6. Still ske mandi dr dulu lagi..cuma skang nk train dia x yah mandi air suam..

7. Dulu dia x ske time kita siap2 dia pas mandi..ske melalak..x sempat2..tapi skang dh jadi good gurl..diam je..sambil senyum2 kambing ..bleh le nk start wat massage for babies tu..

8. Sleep patern dia pon dh ok..sedikit sebanyak telah menyenangkan mama n papa dia ni..usually mlm dia akan tido dlm kol 10.30pm..plg lewat kol 11.30pm..kdg2 je wat perangai sampai kol 1 baru nk tido..then dia akan bangun plg awal kol 8.30am..plg lewat kol 10.30pg.. bangun kejap2 utk nenen jer..

9. Tapi bile wat perangai asyik nk dukung jer..dukung time kita duduk pon dia x nak..nk kena diri..(mengada-ngada naik kuda)

10. Berat n tinggi dia x tau lagik..next week br gi klinik..masa 2 months dulu dia dh 5.5kg and 56cm..(anak mama ni rendah skit ke).. Mama n papa pon kemetot x tinggi mana pon..so logic le kalo anak pon kurang cm inci..huhuhu

itu je kot yg terlintas nk share..huhuhu..

mari layan video Qaseh (We call her Shafiyyah/Piyah at home)..
memberi respon yg baik bile nama dia di panggey..


7 comments:

suealeen said...

Kejap je rasanye kan.. ari tu rasa baru je Mama dia ngandung huhu!

Bio betul si Qaseh ni bangun 8.30pm... 24 hrs tidokah? Hehehehe

Mama Qaseh said...

eh typo error la kak sue..
ya ampun!!..hehehehe

puanrazma said...

rsa mcm baru lahir jer...setiap hr x jemu mlayan dia..bila anak maklong cmfirm nk meniarap ni..msti cute sgt kan...

puanrazma said...

bila anak maklong ni cmfirm nk meniarap ni..sian mama asyik2 get ready ngn kamera jer...xsabar ni tau

Mama Qaseh said...

hari ni masuk ari k-4 dok ready ngn camera je..huhuhu

@LiYaNNuaR said...

semoga sihat dan ceria ye Qaseh...

harus taruk CCTV nihh... hehehe

Mama Qaseh said...

tu le pasal..
sampai smlm x jugak meniarap depan mama dia ni..
dok sipi2 meniarap ade la