Wednesday, July 8, 2009

Bikin Malu jer...

Baby Qaseh x 'poo poo' dh 3 ari..last dia poo poo jumaat mlm sabtu...
risau gak..perut dok kembung jer...
mcm kita le gak..kalo x berak..sure perut x sedap kan..
karang dia meragam..x tido dibuatnyer

So, Isnin malam we all decide bwk dia gi klinik..

Sampai klinik, tgk ade le dlm 6 org dh tunggu turn..
xpe la..tunggu je la..
sementara tu dok men2 ngn Qaseh..


Papa tgh layan Qaseh masa tgh tunggu turn...


sorang2 masuk jumpe doktor..
ade sorang patient lg..then baru turn Qaseh..



Tiba-tiba...




"brroott"....
Qaseh berak ker??
Mula2 mama check selak suar tgk dr bontot jer..
x nampak pe2 pon..
x leh jadi ni..
bukak suar..check2...
MMG BETUL DIA BERAK....
Patut le ade bau "masyam" ckit..

Pastu Qaseh sengih2 kerang busuk kat mama n papa dia..

Mama ngn papa dh gelak2...
gi le kt kaunter registration..ckp kt adik situ..
"Xpe le adik..cancel le jumper doktor..td dtg sbb anak akak x berak2..tiba2 dia berak lak tadi"
Adik tu pon gelak2 jer.."ok le kak"...

Then, papa ckp "Pe la Qaseh ni..bikin malu jer"
Qaseh lak tak benti2 sengih..
cam paham2 je dia dh bikin mama n papa malu..

nasib baik x "brrooott" time doctor tgh check..
lagi naya...

hehehehe


5 comments:

mama-qaisara said...

bf baby normal lagi tak berak within 3days..anak aku penah 5days tak berak..asalkan dia tak meragam.
if dia meragam and after 5days still tak berak barula p cek doc...ni advise akak aku ler..

suealeen said...

hahahahaha.... gelak akak ni.. Qaseh kecik² lagi banyak sense of humor ye! cam nak pekena mama + papa je?

puanrazma said...

ishh2..nie msti kes takut jmpa doc yer!!!!

@LiYaNNuaR said...

berak jugak dia... lega di situ kan uolls... lebih 3 ariii... takut tahik dia kerasss... jenuh nak terannn... jgn sampe kena congkel dgn gerapu udah le yek... tingat pulak jaman batu dolu2... merasa la azab neran tahik keras semacam batuuu.. sampe ke tua nihhh... sembelit x abis2... sgt kesiannn..

mungkin sbb susu kot?? meneka dlm ksamaran ajoooo... ngeh ngeh ngeh

Mama Qaseh said...

Lin,
sbb aritu aku ade mkn durian..takut pasal tu dia x berak2..

Kak sue,
saje dia nk gurau2 mesra ngn papan mama dia..hahaha

Kak wati,
x tau le betul ke x ade sindrom takut jumper doctor..huhuhuhu

kak liya,
sy pon ade experience berak keras..pas bersalin aritu..azab!!..
Qaseh susu badan..so bukan sbb salah susu..salah mama mkn durian kot..huhuhuhu