Wednesday, July 22, 2009

Kembung...

Tgh2 dok2 sedap zzzzz..tiba2 si Qaseh bleh melalak..terkujat le mama ngn papa dia..
tgk jam kol 2am..ingatkan nanges sbb lapo ke ape..try bg nenen..x jalan gak..
aiseh..nape ngn anak mama ni..for me kalo Qaseh mcm ni mula le gelabah semacam..
dah le suara dia bleh dgr 1 taman (tipu le tu)..tapi suara dia mmg kuat..
Maaf le kalo menganggu jiran tetangga yg sedap beradu.. (macam le dorg baca blog sy ni)

Balik kpd citer Qaseh..bile bagi nenen x jalan..sy dukung le pujuk2 dia..x jalan gak..
suspect perut kembung..so terus si papa nyer amik alih tugas..
mama bg minyak..so papa sapu perut..picit2 betis dia..belakang..
terapkan dia..terus "poot".."Pooot"...byk kali kentut nyer..

Alhamdulillah Qaseh benti nangis gak akhirnyer..
Sedih gile dengar dia nangis..nangis dia len dr biasa2..sedu-sedu..
biasa2 menangis meneran..air mata skit pon x kuar..
pagi tadi..mengalir air mata nyer..
menahan sakit gamaknyer..
cian anak mama..

Bila Qaseh nk benti nanges..bg nenen..sampai le dia tertido..
dlm kol 3am mcm tu baru kitaorg dpt sambung zzzz...
Heran tol nape le Qaseh asyik kembung..
Mama xde mkn mende2 yg angin..
barut sampai skang Qaseh still pakai..
kaki sentiasa berstokin..pas mandi n sblm tidur sure sapu minyak..
Angin kalenjar dia x baik lg ke..
tapi skang xde le tiap2 ari kembung...

Nway sori xd gambo nk letak..sbb x dpt nk upload gambar guna pc kt bilik computer ofis nie..

6 comments:

CuppyCakeMommy said...

samalah dgn baby mia..asyik kembung waktu malam.memang tak dapat tido momy daddy dia time dia kembung kan

Mama Qaseh said...

cuppycakemommy,
since dr sabtu mlm ahad lepas si Qaseh dok wat hal..susah tol nk tido..mesti nk nangis2..melalak2..
asal2 x kembung tapi pas melalak je keje nye terus kembung..

MOMMY AQEEL said...

mama qaseh, last few weeks pun bb saya kena kembung jugak.Heran kan..ape sebab musabab terjadinya kembung ni ehh?

azieaz said...

kesian budak bulat Qaseh ni..dia kembung mesti sbb nangis byk pastu angin masuk aar peyut tu...hehehhe..tu aar Qaseh meh la dtg cni lawan jerit2 ngan aleesya bulat ni..mau tetanggal tinge ni..hohoho

Mama Qaseh said...

Mommy Aqeel,
selalunyer org akan kaitkan dgn pemakanan si ibu kalo breastfeeding..tapi kalo ibu tu x mkn mende yg berangin..sepatutnyer tak kembung le kan..
Mcm Qaseh ni dia ade sakit angin kalenjar..mcm angin pasang utk bb boy..tapi dh pegi mengurut sume..dh le kurang skit..xde le kembung tiap2 malam..mcm dlm pantang lu..

Mama Qaseh said...

Azie,

betul tu azie..kalo dpt melalak..x ingat dunia..bila time dia melalak tu..papa dia ske ckp.." Sedar x ni??"..