Friday, July 31, 2009

Mama Gedix!!

Sblm ni kan ade BF photo contest..
me xde plak pic tgh BF kan Qaseh..
so tak tercapai akal mu hajat nk join..

Bila dh lepas closing date..baru le ade pic..
So, nk jugak wat entry bergambar time BF..
x kire..kalo korg getik nk tgk..jgn tgk..
hahaha



Masa ni tgh BFkan Qaseh dlm keta..on d way nk gi Ipoh..last saturday..
ahakss..kantoi sbb x pakai seat belt..susah nk BF bila pakai seat belt..
selalunyer..mama ngn Qaseh duk belakang..
depan x selamat sgt..

Bile le nk beli car seat nie...hmmm...

*********

Smlm my sis citer..kwn dia time kt maktab lu..(kak ecah)..
eksiden kt kota tinggi...anak dia 3 bulan meninggal..
anak sulung ICU...
Alfatihah utk baby kak ecah...

Ni mcm bleh agak..sure dia riba arwah baby dia mcm gambar sy tu..
Umur baby dia sure lebih kurg ngn Qaseh gak..
Mmg x selamat kan..bg parents yg dh ade car seat utk anak2 dorg..
syabas...

X bleh jadi..nk kena beli gak ni..for Qaseh's safety..
tapi mau ke dia dok dlm carseat utk???????



tinggal tanda tanya..ella

hhmmmm

6 comments:

@LiYaNNuaR said...

mana rambut ni Qasehhh... hehehe

Mama Qaseh said...

auntie liya,

Qaseh dh ade rambut le auntie..jambul depan dh nampak hitam2 dah..

naurah makwa said...

naura tak tau pun ada contest ni..kalau tak bleh try,..naura ada satu pic,tgh bf damia kat taman tema genting highlands

suealeen said...

kalo dari kecik diajar untuk duduk dalam seat insyaAllah dia akan mahu duduk dalam tu sampai besar. bila dia besar sket, nangis² nak keluar tu biasalah. wat tak reti je. lelama dia paham nanti itulah tempat dia masa dalam keta.

Mama Qaseh said...

naurah,
ade..tapi dh lama tutup..

kak sue,
betui2..kena belikan carseat cepat2 le..skang dh 4bln..lg lewat lg susah nk train..

lin said...

kene train dr kecik..sara start duk dlm carseat masa umur dia seminggu..tu pn sbb nk travel dr kl ke perak..imagine,5jam dia dok dlm carseat xmenangis ape pn..tido lena!
dh besar ni,pejalanan dr taska ke rumah yg tak sampai 5mint tu pn dia ngamuk sakan!!dh byk akal ni,dia mula la rimas,nk melasak je dlm keta...huhu

belila cepat2 carseat.aku nyaris nk eksiden masa bwk sara(time tu dia baru 3bulan).tapi sara dlm carseatla time tu,akula ngantuk+penat...nyaris nk tetido time drive...