Tuesday, February 10, 2009

Happy news...

Berita baik nie lama dh dpt tau..tapi xsempat nk share dlm blog sblm ni..huhuhu...

B4 this kan me having a prob placenta low lying...awal bln aritu (02/02/09)..we went to ISH lagi..scan lagi..and Dr. Diva tu kata my placenta dh naik balik..so kemungkinan besar bleh bersalin normal..ALHAMDULILLAH....

Tapi dia kata dh cukup bulan nanti..leh scan lagi just to confirm je la yg placenta tu x turun balik..

Great news rite?? So..kurg le riso skit...

P/s: Bile masuk 8bln nie..baby mmg kurg gerak skit eh?? especially when mama dia nie active skit gerak2...sape2 leh jawabkan?? yg penting jgn kurg dr 10 movement from 9am to 8pm kan?

8 comments:

Jiey^Mien said...

Alamak, takleh nak tolong jawab la.. Tak sempat pegnen 8 bulan ari tu! :P

Mrs Azmar said...

Jiey,

ye tak ye jugak eh..

lovelymummy said...

sbb space dlm perut makin sempit..and baby dh makin besar..dats y dia kurang grak..so kene alert la sikit dgn movement dia..as long as ckp 10x gerakan dh memadai..

Cikpid said...

As long as cukup 10x dlm from 9am-9pm tu kire oklaa..mcm lovely mummy ckplaa sbb space dh kurang..hehehehe..gud news tu..bersalin normal cpt baik..cpt leh dpt anak lagi..hahahha...

Mrs Azmar said...

lin,

kalo terlalu accupied ngn keje or xtvt tu yg selalu x perasan whether baby gerak ke x...huhuhu..Nway thanks 4 d info.

Cikpid,

mmg kalo bleh nk bersalin normal..anak lagik?? insyaallah kalo ade rezeki mmg nk cepat..gap 2thn je..almaklum le..umur bukan muda sgt nk gap jauh2..target by umur 36 je last nk pregnant..
Tapi tu just planning kita..Allah jugak yg menentukan..=)

umIE a.k.a saLMi said...

tahniah dgn good news tu..mg2 dpt bsalin normal..tp kalau jgn lupa walau bsalin cara mane pn kena terima seadanya tau..:) asalkan mama n baby slmt k..

auni firdina said...

hi..haah,mase 8 bln tu movement bby tu kureng so kene le alert sesgt n slalu2 le tick movement table yg doc bg ekk..make sure baby always bergerak k..klu kurang 10 dr pg smp mlm,cpt2 g hospital...

Mrs Azmar said...

Umie,

Mmg kalo bleh nk bersalin normal..tapi kalo dh ketentuan Allah cane pon kita terima je la kan..Yg penting baby n mama selamat..

Auni,

Thanks for d info..berdebar menunggu ni..hehehe..