Saturday, January 28, 2012

Kek Karamel Mini @ cupcakes??



Dunia bakery saya ni masih lagi dilanda ombak Kek Karamel. Untuk 2 bulan (Dec 11 & Jan12) dah 30biji Kek Karamel ni berjaya dijual. Not bad kan untuk homemade baker yg tak glamer mcm saya ni kan. Itu tandanya kek ni mmg sedap.

Hari ni saya seronok bangat kerna malam tadi berjaya bake Kek Karamel Mini dengan jayanya. Cute kan..kan..kan...Mana sesuai Kek Karamel Mini ke nak panggil cupcakes?? Which one suits better??


Mendapat semangat untuk cuba buat pon setelah dpt pertanyaan dari seorang teman. So, semalam kedai auntie jual2 loyang2 kek tu dh buka lepas cuti pjg for CNY, terus le pergi beli bekas. Balik rumah..lepas maghrib cargas je buat.

2-3 biji yg awal tu rosak tang puding sebab belum discover the right teknik utk keluarkan kek dari bekas. Tapi pastu ok saje. Yang tak bape comey rupernya dah selamat masuk perut sy & hubby..huhuhu..Yg cantik simpan utk tgkp gambar..std le kan..


Rasa dia biasa le mcm Kek Karamel besar tu. Tak ubah pon resepi. Tapi buatnya agak menyusahkan le. Yela dari handle sebiji kek..kita kena buat berbelas2 bekas kecik2 tu. Buat gula hangus satu2..sampai le keluarkan kek tu satu2.

Ada teman FB tanya harga sebiji berapa?? Tak kira pon lagi. Tapi kena extra charge for labor cost le kan. ^___^

2 comments:

Lin said...

nama yg sesuai caramel cupcake la apash..hehe..

Capslock A said...

ASSALAM .. TUMPANG TANYA .. KAT MANE NAK DAPATKAN BEKAS TU EK .. CANTIK