Thursday, April 7, 2011

Qaseh @ Cameron


Sebelum bersalin haritu sempat ke Cameron highlands dengan misi mencari madu lebah. huhuhu..jauh kami pergi utk beli madu youu...mencari madu yg sama saya minum dgn air gamat time dalam pantang bersalinkan Qaseh dulu..

Kami pergi bertiga je. MIL, SIL & her hubby sume tak free nak follow. Sampai kat pasar yg banyak jual sayur2 tu..mak aaiii ramai gile orang. Actually tak terkejut sebenarnya sebab pergi on weekends..standard le tu kan. Dapat parking pon jauh juga. Nasib baik bawak stroller. Tapi penat juga Papa menolak stoller di jalan yg berbukit tu. Dan nasib baik Qaseh tak buat perangai, dia dok diam je dalam stroller sampai setel beli sume barang.


Sebab dah alang2 sampai cameron, tak kan nak terus balik kan. Ajak Papa singgah Rose Valley utk snap few photos sebagai kenang kenangan Qaseh di Cameron. Rose Valley ni berbukit dan ada banyak tangga sebenarnya. Masa zaman belajar dulu dah abih explore ngn member2 lu. Tapi kali ni pergi dah le sarat preggy dan Papa malas nak dukung Qaseh yg debab tu naik turun tangga. So kami jalan2 kat level bawah je. huhuhu..Kejap je pon pastu terus balik.

Satu perkara yg kami dapat tau pasal Qaseh masa trip haritu. Rupe2 Qaseh menurun perangai Mama yg akan pening2 bila lalu jalan cam Jalan ke cameron tu. Mula2 elok je dia duduk dalam car seat kat depan ngn Papa. Tak lama pastu merengek nak duduk dengan Mama. Rupe2nye dia pening. Kesian pon ada. Meragam2 lama2 tidur dalam pelukan Mama. Tapi si Mama nye plak bia dah melayan ragam anak yg tak reti dok diam tu sah2 le makin pening. Mmg nak muntah sangt2 dah. Tapi punye le tahan. Last2 bila dah sampai cameron keluar isi perut sume. huhuhu..


Sama juga dengan perjalanan pulang. Nasib baik dah halfway tu Qaseh tidur merengek2 pening. Once again Mama dok tahan muntah. Sampai le kat Petronas Simpang Pulai tu. Tapi malang toilet tak bape nk bersih sbb penuh dgn muntah. Jadi tak lalu lerse nak muntah situ juga. Last2 kami terus ke Secret Recipe Medan Gopeng sbb nak lunch sekali. B4 lunch saya keluarkan dulu segala isi perut dulu. Bila dah lega baru best makan kan. huhuh..Nasib baik Qaseh hanya pening2 tak muntah macam Mama. huhuhuhu...





Sebelum ni Qaseh pernah lalu jalan cameron tu masa kami nak ke terengganu. Masa tu dia belum bleh berjalan pon. Masa tu dia ok je. Maybe sebab kecik lagi. So pasni agak susah le nak gi bercuti tempat2 berbukit ni. Camne Mama nak jaga Qaseh..nak jaga Hannah lagi. Unless ada orang lain sekali bleh tolong jaga. huhuhu..

1 comment:

Huda said...

best kan jalan2 CH..huda baru balik from there :)