Thursday, April 14, 2011

Hannah 1 month


Malas plak nak update blog minggu ni. Padahal hari2 buka blog. Tapi just BW je la. Sebelum cerita Hannah gi check up 1 month Isnin lepas lagi basi baik share harini.

Pergi ke klinik angkut sekali Qaseh sbb dia nk kena timbang utk 2thn. Bila dah dua2 anak kena ada harus lah Opah pon kena ikut. Disebabkan masih dalam pantang, SIL telah menjadi driver yg baik hati. huhuhu..


Budak baik yg kuat tidur cam Papa..huhuhu


Berat Hannah kata nurse tu 4.8kg. Cam tak caya je. Sebab masa 2ohari timbang baru 3.8kg. Takkan naik 1kg dalam 1 minggu. Nurse tu timbang pon tergesa2. Timbang kat klinik tu yg old skool punyer timbang tu. Yg kena tunggu betul2 balance baru bleh amik bacaan tu. Korang paham ke eh?? huhuhu.. Panjang Hannah plak 53cm. Naik 3cm dari lahir haritu. 1month check up ni sure kena cucuk hepatitis B 2nd dose.


Kakak yg banyak akal dan ragam. Semestinya susah nk tidur.

Qaseh plak berat maintain je dari dulu. dok 12kg je. Mana taknye dia bukan nak makan nasi. Minum susu je. Tapi nasib baik nampak cam montel je. Tinggi plak mmg ada ukur tapi tak sempat nk tgk time tu sbb dok busy pakaikan balik baju Hannah. Lagipon sure dia tulis dalam buku kan. Bila balik umah tgk..hampeh buruk benor tulisan nye bukan bleh baca. Nurse tu kerja sorang..itu yg sume buat kerja laju2..Qaseh kena minum ubat cacing. Bila dia poo poo takde cacing. Mmg takde cacing le kot.


Berat Mama plak baru 69kg. Alahai baru turun 9kg je. Luka operate pon dah ok. Alhamdulillah la..HB pon ok 13.3 so cukup nutrient semasa dalam pantang. huhuhu.. Lagi 9hari nak abih pantang..yahoo...tapi yg tak bestnye cuti dah nk abih. Kan best kalau dapat 3bulan cuti. Jeles aii tau.





1 comment:

Huda said...

wah! dh sebulan hannah yer :)