Friday, January 30, 2009

Akhirnya...sampai jugak..

Last Saturday, berakhir le penantianku..hehehe...

Ptg tu posmen sampai and dpt jugak le parcel poslaju dr Lin mama Qaisara....The story begins like this....hehehe...


On 20/01/09 Lin dh pos parcel tu..then the next day (21/01/09) I checked the website of poslaju to track the status of the parcel..stated there dh ade kt poslaju IPOH...


Tunggu punye le tunggu..x sampai2 gak...ni poslaju ke POSLAMBAT...

Last2..on the saturday morning tu, terus sy call poslaju ipoh.."tamat perkhidmatan" le plak. Try call Pejabat Pos Ipoh..Dia xde no POSLAJU..(ade ke patut????)...

Then, sy pon call operator mintak no POSLAJU..akhirnye dpt gak le hubungi "POSLAMBAT" tu hhuhuhu...

From the info that i got from the kerani @ IPOH..dh lama parcel tu diantar ke pejabat pos bt gajah..then dia bgtau dia dh contact bt gajah..kalo by pukul 4pm x dpt jugak..try call pjbt pos bt gajah..

Balik keje..tunggu je la posmen tu..by kol 2pm xde gak sampai...sbb selalunye waktu tu posmen dh lalu kwsn umah..

Sbb dh x sabo (takut cam kena tipu je ngn kerani tu kan)..sy pon call pjbt pos bt gajah..then kerani situ ckp...baru received parcel tu pagi tadi..dan dh dibawa ole posmen utk dihantar...

AIKKK...sape yg ckp betul nie..kerani ipoh kata lama dh antar ke bt gajah...Kerani bt gajah lak ckp baru je sampai parcel tu..lantak korang le..sape tipu dia dosa kan...

dlm 1/2jam pas sy call posmen pon sampai ngn parcel yg ditunggu2 itu..then posmen tu sempat mintak maaf kt en.hubby sbb lambat antar..org yg sepatut antar tu demam lama x keje...tu sbb kitaorg terima parcel tu lambat..

LAAAA..satu lagi cerita len..Ape2 je la...malas nk amik tau...


5 pieces or Timberland Romper ~thanks Lin






2 comments:

Fazira Aziz said...

ok la tu...pengalaman ira dengan skynet branch kajang totally crap!! (mmg marah)member hantar serunding dari ktan, satu hari menunggu tak dapat.nak dekat malam kol branch staff kate "hujan la" ade ke patut? cek kat website parcel dah sampai kat kajang. last2 we all pi sendiri amek parcel tu the next day. tp mmg membuatkan ira & hubby tegang la...tak de mood habis.rosak semua plan..

hehehe ira rasa mmg certain branch whatever courier pun sure ada yamg berproblem..pandai2 kita la pasnie.

Mrs Azmar said...

Ira,

Btol gak tu..kire nasib x bape baik le..selalunye ok je mcm sebelum2 nie...