Saturday, April 28, 2012

Long silence....

I've been ignoring this blog since my cake biz took all my free time. Semua masa yg ada guna untuk update blog Apash Sweet Treats and busy promoting my product. And also busy entertained customer. Mmg takde masa nk ngadap lama ngn pot pet kat blog ni. Kasihan..terabai sudah.

Hari ni ada masa skit to kill my time before boleh balik rumah. So better updates something.

Hannah sekarang demam. This is the 3rd time dia demam dalam setahun sebulan umur dia. Base on history Hannah serasi dengan ubat di Ar-Ridzuan, so kali ni tak buang masa & duit, terus kami bawa dia ke Ar-Ridzuan. Check smlm tinggi benar suhunya. 39.2C. Terus doktor masukkan ubat kt montot. Alhamdulillah few hours pastu badan dia dah ok. Selsema je masih teruk Dok meleleh je.

Kisah si kakak pula. Akhirnya berjaya juga memujuk si kakak yg degil ni utk start potty train. Dah seminggu ni berjalan dengan lancar. Kalau kt rumah mmg tak pakai diapers dah. Pakai time nk tidur & kuar berjalan je. Poo poo & Wee wee semua nak kat jamban. hehehe...Good girl. 

Kami guna pendekatan pujuk dia kata kalau tak poo poo & Wee wee kat bilik air..tahun depan tak leh gi sekolah. Alhamdulillah berjaya. Tanda2 mmg nk sgt gi sekolah le next year.

Ok..tu saje buat masa ni. Kepala dok pusing2 ni..daa~~

1 comment:

rafaliah said...

As-Salam perkenalan..jemput baca blog saya tentang kesihatan dan kecantikan serta penyusuan..dan ini TIPS utk bf mom yang saya share diblog saya..
http://www.ummiirfan.com/2012/05/testimoni-dr-nawwal-akhirnya-temui.html