Thursday, April 30, 2009

Kontroversi 2 : Dasar mulut jahat



Waahhh..kontroversi lagik?? Pehal lak nie..hehehe

Ni sekadar nk kongsi citer utk wat teladan..

Citernye gini...

Pada suatu hari...hahaha...

Ade le si polan ni..dia tinggal di sekitar kejiranan kami nie..telah pergi ke gerai sepupu papa Qaseh...Masa membeli lauk di gerai tu sempat dia sembang ngn sepupu papa Qaseh tu "Lan, (bkn nama sebenar) tak pergi tgk ke bini Adeq(en.Hubby nye nickname) dh bersalin. Dengar citer telinga anaknye besar."

Dipendekkan citer, sampai le sepupu tun familynye di rumah kami utk ziarah baby Qaseh..
Masa sume kerumun Qaseh..dorang dok belek2 telinga Qaseh..
Sy rasa cam pelik gak nape dibelek telinga Qaseh tu..tapi xde le pk buruk2..

Bila sampai dorang nk balik...baru le sepupu tu bgtau my MIL yg si polan tu ade kata yg Qaseh telinganye besar..

My MIL pon melenting le..dah le si polan tu btg idung pon x nampak dtg ziarah Qaseh..pastu menjaja cite x benar kt org plak..

Citer berikutnye x yah share le..hehehe..

Tapi cuba tgk gambar telinga Qaseh nie..besar ke?? Biasa je kan..



Cian Baby Qaseh..usia blom sampai sebulan..dh difitnah oleh orang yg mmg dasar mulut jahat..
Pe salah baby Qaseh kan??

8 comments:

auni firdina said...

ya allah,sian baby qaseh mcm2 org ckp yer..mane ade telinga qaseh besar..bese jer..comel n cute tau..saba je la ngn mulut org cmtu

roshda said...

la... saba la awk.. merepek je org tu, agaknye dh abis seme org dia buat cite.. dia buat lak cite baby yg comel baru lahir ni lak... ade gak org mcm tu.. pekak kan je telinga... bb awk mmg comel.. moga jd anak yg solehah... :)

The Mrs-Bride said...

ishh.. teruk betul si polan tu! ade ke patut ckp camtu kat baby kecik.. baru lahir lak tu! hishh.. dear, ignore je ppl camtu! dia dengki kot?? hish.. take care ok.. kishkan baby qaseh for me! :)

@LiYaNNuaR said...

dasar org bmulut longkangggg... org bpuaka mmg cenggitu ler... takyah layan... ignore kan aje... comel je akak tgk BB Qaseh tu... takda cacat-celatnya... geram pun ade nih... huhuhu... sabarrr... sabarrrr...

mySoCalledLifE said...

tu tanda-tanda nak jadi org femes bb Qaseh tu,baru sebulan dah ada gossip..hahaha...
biasa laa apash,mulut org.
wuteva,bsyukur dapat baby yg sihat walafiat.
jeles seeeyyy apash dah jadi mama... :P

Nida Mohd said...

sabo je..teruk tul yang cakap telinga baby Qaseh besar..comel n cute je telinga dia..normal je takde besar pun..ulut org memang susah nak tutup..sabar la ye..semoga baby Qaseh membesar dengan sihat..

Mrs Azmar said...

thanks for d support guys..

Baby Qaseh dh kembang idung ni..ramai auntie2 puji dia cute..ahakss..

Evin,
insyaAllah rezeki ko lak jadi mama..

mama-qaisara said...

telinga besar okla tuh..telinga org bijak tau!!bijak baby qaseh ni..biorla apash.org mulut 'bese' ni..