Monday, March 23, 2009

Antenatal Class @ Pantai Putri

Saje nk share kisah kitaorg gi antenatal class on 14/03/09.. 1 week nk dekat EDD baru dapat gi class.. perut dh memboyot gile baru attend class..huhuhuhu

Kebanyakan yg dtg pon perut pon mmg dh besar2..mostly sume 1st child..so just nk gain knowledge..

Class started at 2pm until 5.30pm..overall ok le..lgpon free admission kan..tapi ingatkan ade le dorg nk ajar cane nk breathing time delivery nanti..mcm yg kita selalu tgk dlm tv tu..huhuhu..

Even free admission..tea break dorg provide..2x plak tu..mkn pon kire ok le kan..

Last sebelum end the class..dorg bwk gi visit maternity ward..private hospital mestile best kan..padanle ngn fees dia...

Yg paling best..dpt goodie bag..huhuhu..pink bag tu cute sgt..sponsor by Mamil Mama...

6 comments:

auni firdina said...

hi mrs azmar..ade lg ye awak yer..sya igt awak da bersalin da..rindu lak nk tau cite MRS AZMAR n bby nih..hehe

azieaz said...

aik apash..aku pon igt ko da deliver.. da lari tarikh edd ke?..mesti ko da xsaba kan..aku ni pon kalo leh nak deliver cepat2..xlarat da..

aku pon ade plan nak g antenatal class tu tp xtau aar bile nak g..suami aku asik bz aje..tgk la..satu lg probnye xsure kt kuantan kt mane yg ade clas tu..

PadNani~~{@ said...

salam Apash..

tak lama je lagi tu..every second dah kena beware tau!
like me, Hafiy over due seminggu..dah tak sabar sgt rasa nak tgk dia keluar=) dah la my mom ambik cuti 2 minggu je nak trn Oman..last, dapat jaga nani n baby seminggu je..tu pun syukur sgt=)


rajin2 buat exercise ringan nak deliver..mkn mknan yg memberi tenaga mcm kurma, susu..for pushing energy esp..kuatkan semangat dengan selawat dan surah2..


jgn lupa ask forgiveness from our lovely hubby , mom n others k=) minta doa restu jg..


just sharin my xperienced..
best wishes to U

Nida Mohd said...

salam Mrs Azmar..igt dah bersalin dah..mungkin baby belum bersedia nak keluar kot..takpe yang penting both of u sihat..
Bestnyer dapat pegi antenatal class.saya hari tu ada register juga ngan DEMC tapi kena cancel last minute sbb hubby ada keje..
Saya pun tak sabar tunggu baby keluar..tak tau la baby saya ni nak keluar cepat ke lambat..hopefully cepat lah..hehehe..
Saya doakan semoga Mrs Azmar n baby selamat nanti..Amin

Mrs. Amie said...

hi,

just drop by here.. tunggu masa jer nie.. so, gud luck babe!

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak n family...dah lama kenan nama Qaseh-Qaseh ni...leh akak tahu tak apa maksudnya ye...?