Sambung kisah dengan Ganache Roses Class pula yer. Ni 100% chocolate tau. Choc moist cake dengan choc coating dan choc roses. Hambik kau!! For choc lover mmg le sangat sesuai.
Choc moist cake saiz 8". Dipotong tiga dan disapu dengan choc coating di antara lapisan. Selepas siap seluruh cake disapu dengan choc coating, kemudian akan di tuang dengan choc ganache yang buat cake shining jer...
Cabaran buat cake ini adalah roses nya. Padahal buat roses dengan buttercream xde masalah. Cara buat sama je. Cuma buttercream ni lembut je senang nak tekan piping bag. Untuk choc ni dia kena keras skit sebab kalau cair tak cantik le plak.
Kek ni mmg berat 2kilo lebih kot sebab choc nye banyak. Saya belum rasmi pon cake ni lagi. Ada tersimpan dalam peti sejuk. Sebab semalam makan steam buttercream cake je dulu. huhuhu..
Dunno why boleh teleng gitu. Makan leher ayam banyak sgt kah??? huhuhu
Anyway thanks a lot Kak Zai di atas segala tunjuk ajar dan tips yang diberikan. Ada rezeki nanti saya nak belajar fondant cake pula ye. Maceh......
Choc moist cake saiz 8". Dipotong tiga dan disapu dengan choc coating di antara lapisan. Selepas siap seluruh cake disapu dengan choc coating, kemudian akan di tuang dengan choc ganache yang buat cake shining jer...
Cabaran buat cake ini adalah roses nya. Padahal buat roses dengan buttercream xde masalah. Cara buat sama je. Cuma buttercream ni lembut je senang nak tekan piping bag. Untuk choc ni dia kena keras skit sebab kalau cair tak cantik le plak.
Kek ni mmg berat 2kilo lebih kot sebab choc nye banyak. Saya belum rasmi pon cake ni lagi. Ada tersimpan dalam peti sejuk. Sebab semalam makan steam buttercream cake je dulu. huhuhu..
Dunno why boleh teleng gitu. Makan leher ayam banyak sgt kah??? huhuhu
Anyway thanks a lot Kak Zai di atas segala tunjuk ajar dan tips yang diberikan. Ada rezeki nanti saya nak belajar fondant cake pula ye. Maceh......
No comments:
Post a Comment